autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με πριν και μεγαλύτερη αυτονομία
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με πριν και μεγαλύτερη αυτονομία

22/10/2024

Όπως αναφέραμε, το ανανεωμένο ηλεκτρικό Corsa φοράει ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων (από 136 στο προ-ανανέωσης μοντέλο), ενώ πατάει πάνω στη νέα μπαταρία που έχει ωφέλιμη χωρητικότητα 50,8 kWh, από 46,3 kWh που είχε η προηγούμενη. Η καλύτερη σε ενεργειακή πυκνότητα μπαταρία φορτίζει με στάνταρ υποδοχή 7,4 kW, ενώ με ένα πρόσθετο κόστος γίνεται διαθέσιμη η υποδοχή των 11 kW, μέσω της οποίας το Corsa φορτίζει σε 3 ώρες και 11 λεπτά. Όσον αφορά την ταχυφόρτιση,  με την υποδοχή ισχύος στα 100 kW, ο χρόνος φόρτισης μπορεί να μειωθεί μέχρι και στα 30 λεπτά της ώρας.



Όπως αναφέραμε και προηγουμένως, η αύξηση της ιπποδύναμης γίνεται αμέσως φανερή σε κάποιον που έχει οδηγήσει και την έκδοση με τα 136 άλογα. Αυτή η αίσθηση αποτυπώνεται και στις μετρήσεις μας, αφού το ανανεωμένο Corsa προσπερνάει πιο γρήγορα από ό,τι πριν, ενώ τα προγράμματα λειτουργίας Eco, Normal και Sport επηρεάζουν τη λειτουργία του τιμονιού και του κλιματισμού, ενώ δίνεται η δυνατότητα στον οδηγό να ρυθμίσει την αυτονομία και τις επιδόσεις. Το αυτόματο κιβώτιο μιας σχέσης διαθέτει και λειτουργία «B» για πιο έντονη ανάκτηση.

Παρά την βελτίωση των επιδόσεων μέσω της αύξησης της ιπποδύναμης, το ανανεωμένο ηλεκτρικό Corsa παραμένει φειδωλό, αφού σύμφωνα με τις μετρήσεις μας η μέση κατανάλωση ενέργειας είναι 14,5 kWh. Σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη μπαταρία, η αυτονομία φτάνει τα 350 χλμ. σε μεικτές συνθήκες και τα 280 χλμ. στο ταξίδι με μέση ταχύτητα στα 120 χλμ./ώρα.
 

Σελ.
1
Δοκιμή Opel Corsa-e 156 PS: Ισχυρότερο και με μεγαλύτερη αυτονομία
Σελ.
2
Ποιοτικά υλικά στην καμπίνα, στάνταρ οθόνη 10,1 ιντσών για το infotainment
Σελ.
3
Χαμηλότερη κατανάλωση σε σχέση με πριν και μεγαλύτερη αυτονομία
Σελ.
4
Υψηλή ποιότητα κύλισης και πολύ αποτελεσματικά φρένα
Σελ.
5
Η γνώμη μας & τα τεχνικά χαρακτηριστικά