Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
423
σχόλια
Τι δεν σας έχουν πει για το Hyundai Tucson

Τι δεν σας έχουν πει για το Hyundai Tucson

423
σχόλια

Hyundai Tucson 1.6 T 180 PS 48V Hybrid, Τιμή 05/05/2024: 32 190€

Καίει πάνω απο 10 λίτρα στην πόλη το Hyundai Tucson. Τα κόκκινα σημεία του

Διαβάστηκε από 73823 αναγνώστες - 11/9/2023

Το Hyundai Tucson βρίσκεται στο TOP 5 των πωλήσεων λιανικής της κατηγορίας του, με 540 ταξινομήσεις από τον Ιανουάριο του 2023 έως τώρα. Σε συνέχεια της νέας σειράς άρθρων μας, ήρθε η ώρα να σας παρουσιάσουμε τα θετικά και τα αρνητικά του κορεάτικου SUV.

Αξιζει να μαθετε

Τι δεν σας έχουν πει για το Hyundai Tucson

Το Hyundai Tucson σημειώνει επιτυχία στην Ελλάδα και βρίσκεται στο TOP 5 των πιο καλοπουλημένων οικογενειακών SUV του 2023 όσον αφορά στις πωλήσεις ιδιωτών. Με 540 ταξινομήσεις μέχρι στιγμής, το κορεάτικο μοντέλο έρχεται 4ο.

Η νέα σειρά άρθρων μας, στην οποία αναλύουμε τα πολύ δυνατά και τα πολύ αδύναμα σημεία των best-sellers, έρχεται να αποδείξει αν είναι δικαιολογημένα τόσο δημοφιλές το Tucson. Επιλέγουμε την ήπια υβριδική έκδοση των 180 ίππων, η οποία στο εισαγωγικό πακέτο εξοπλισμού για τον συγκεκριμένο κινητήρα κοστίζει 31.590 ευρώ. Το μοτέρ έχει χωρητικότητα 1,6 λίτρα και συνδυάζεται με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων, ενώ η ισχύς μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς.

Αρνητικά Τα κόκκινα σημεία του Hyundai Tucson

Αρνητικά Καίει πάνω από τα διπλάσια από τον ανταγωνισμό
Μπορεί να διαθέτει ήπια υβριδικό σύστημα, ωστόσο ο κινητήρας του Hyundai Tucson με τα 180 άλογα έχει υψηλή πραγματική κατανάλωση. Στην πόλη το αυτοκίνητο καίει 10,8 λτ/100 χλμ, ενώ στο ταξίδι η κατανάλωση είναι 6,5 λτ/100 χλμ. Τα έξοδα ανεφοδιασμού σε ετήσια βάση υπολογίζονται 4.000 ευρώ, όταν για παράδειγμα το full υβριδικό Toyota C-HR που είναι και 5.000 ευρώ πιο φθηνό θα κοστίσει 1.770 ευρώ ετησίως. Ο λόγος που επιλέξαμε το C-HR για τη σύγκριση είναι πως το ιαπωνικό μοντέλο είναι το best seller λιανικής στην κατηγορία, και είναι αυτό που κυνηγάει στις πωλήσεις η Hyundai.

Αρνητικά Εκπομπές ρύπων από τις μεγαλύτερες στην κατηγορία. Τι θα γίνει με πιθανές απαγορεύσεις;
Οι εκπομπές ρύπων του Hyundai Tucson με το συγκεκριμένο μοτέρ είναι 150 γρ/χλμ, μια τιμή που είναι από τις υψηλότερες στην κατηγορία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε πιθανές μελλοντικές απαγορεύσεις κυκλοφορίας στα κέντρα των πόλεων.

Αρνητικά Αρκετά κάτω από το μέσο όρο σε κράτημα και αποφυγή κινδύνων
Σύμφωνα με τις μετρήσεις, το Hyundai Tucson υστερεί σε σχέση με το μέσο όρο του ανταγωνισμού όσον αφορά στο κράτημα και στην ικανότητα αποφυγής κινδύνου. Πιο αναλυτικά, το Tucson έπιασε μόλις 72 χλμ/ώρα όταν ο μέσος όρος της κατηγορίας κατάφερε να αποφύγει τα εμπόδια με 75 χιλιόμετρα, ενώ το άνω άκρο της κατηγορίας, όπως το Qashqai, έπιασε 77 χλμ/ώρα.

Αρνητικά Κάνει 31.590 ευρώ (με 3.700 λιγότερα παίρνεις 3008). Τουλάχιστον έχει καλό εξοπλισμό…
Το Hyundai Tucson με τον κινητήρα 180 ίππων είναι διαθέσιμο από την έκδοση Premium, η οποία είναι η δεύτερη συνολικά στη γκάμα αλλά η εισαγωγική για το συγκεκριμένο κινητήρα (η βασική, Exclusive, είναι διαθέσιμη μόνο στο Tucson των 150 ίππων). Η τιμή 31.590 ευρώ μπορεί να θεωρηθεί «τσιμπημένη», αφού π.χ το Peugeot 3008 κοστίζει 27.900 ευρώ και το Toyota C-HR που είναι και full υβριδικό κοστίζει 26.420 ευρώ. Ο εξοπλισμός ωστόσο είναι καλός.

Θετικά Τα πράσινα σημεία του Hyundai Tucson

Θετικά Έχει καλούς χώρους
Το Hyundai Tucson έχει από τους καλύτερους χώρους της κατηγορίας. Ο «αέρας» για τα γόνατα και τα κεφάλια των πίσω επιβατών είναι 18 και 7,5 εκατοστά αντίστοιχα, ενώ το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 577 λίτρα. Για να έχουμε μέτρο σύγκρισης, το Dacia Duster π.χ έχει 12,6 εκατοστά χώρο για τα γόνατα των πίσω και το VW Tiguan 2,6 εκατοστά για τα κεφάλια τους.

Θετικά Φρενάρει καλά (δεύτερο καλύτερο στην κατηγορία με 34,4 μέτρα)
Τέλος, ένα ακόμα δυνατό σημείο του Hyundai Tucson είναι τα δυνατά φρένα που έχει. Για την ακινητοποίηση από τα 100 χλμ/ώρα το κορεάτικο SUV χρειάζεται 34,4 μέτρα, αριθμός που είναι δεύτερος καλύτερος στην κατηγορία του.


Τι πιστεύετε εσείς; Είναι δικαίως το Hyundai Tucson στο TOP 5 των πωλήσεων της κατηγορίας του; Θα το αγόραζαν τόσοι αν ήξεραν όλα τα παραπάνω;
 
Δείτε στη συνέχεια του άρθρου μας αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του Hyundai Tucson με τα 180 άλογα και τη σύγκριση με το καλύτερο και το χειρότερο μοντέλο της κατηγορίας.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο
Σελ.
2
Το Hyundai Tucson απέναντι από το καλύτερο και το χειρότερο της κατηγορίας
Σελ.
3
Hyundai Tucson. Τι βαθμό παίρνει σε κατανάλωση, χώρους, επιδόσεις, εγγυήσεις;
Σελ.
4
Hyundai Tucson. Πόσο καλό είναι σε εξοπλισμό άνεσης και ασφαλείας;
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

  • George Balodimos

    Σε λίγο θα πειτε οτι φρεναρει καλύτερα κ απο Grecale.....🤣🤣🤣

    Προβολή περισσότερων σχολίων