Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Το NX 300h σε εμπνέει για οδήγηση. Για γρήγορη οδήγηση.

Χάνεις σε άνεση, κερδίζεις σε σπορτ χαρακτήρα στην έκδοση F Sport του Lexus CT 200h.

Lexus CT 200h και NX 300h. Δείτε πως το καλό γίνεται καλύτερο.

19/1/2018

Πιο Lexus, δεν γίνεται! - Γεμάτα νέες τεχνολογίες, προσεγμένα ανανεωμένη εμφάνιση αλλά και με περισσότερα premium χαρακτηριστικά τα Lexus CT 200h και NX 300h. Δείτε πως το καλό, γίνεται καλύτερο.

Δεν θα ήταν δυνατό να μην δοθεί η ανάλογη σημασία και βαρύτητα από το πολυτελές παρακλάδι της Toyota στα δύο entry level μοντέλα της. Μιλάμε φυσικά για τα CT 200h και NX 300h που αντιπροσωπεύουν την Lexus στην κατηγορία των premium μικρομεσαίων και compact SUV αντίστοιχα. Για να εξηγήσουμε πόσο κερδοφόρα είναι τα συγκεκριμένα μοντέλα για την πολυτελή ιαπωνική μάρκα, ας μιλήσουμε με απλά νούμερα. Από το 2011 που το CT 200h παρουσιάστηκε ως το πρώτο υβριδικό μικρομεσαίο μοντέλο, έχει σημειώσει 75.000 πωλήσεις, οι οποίες αφορούν το 21% της Lexus, ενώ οι 80.000 πωλήσεις του NX 300h από το 2014, αποτελούν το 30%. Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός για να καταλάβεις πως τα δύο αυτά μοντέλα φέρνουν πέρα από νέους αγοραστές, ζεστό χρήμα στην εταιρία. Εάν αναλογιστούμε πως το 99% (!) των πωλήσεων των μοντέλων της Lexus, αφορούν υβριδικά μοντέλα, τότε είναι προφανής ο λόγος που η εταιρία διατηρεί τα συγκεκριμένα δύο μοντέλα στην βιτρίνα, ρίχνοντας εκεί όλο της το βάρος.

Πιο επιθετική μάσκα για πιο άγριο look
Όπου και να κοιτάξεις, θα δεις προσεγμένες λεπτομέρειες που μαρτυρούν με τρόπο, την πιο πρόσφατη σχεδιαστική φιλοσοφία της Lexus. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, η αλλαγή που τραβάει το βλέμμα και στα δύο μοντέλα είναι το ανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος στο οποίο ξεχωρίζει η μεγάλη σειρά οριζόντιων μπαρών μέχρι κάτω, αλλά και τα ολοκαίνουργια φανάρια. Κοιτώντας τα από πίσω, ξεχωρίζει ο νέος προφυλακτήρας και τα ιδιαίτερα full LED φώτα. Αυτή είναι μία προσθήκη η οποία, ειδικά στο CT 200h ήταν θα λέγαμε έως και επιβεβλημένη, καθώς τα προηγούμενα φώτα, χαλούσαν αρκετά το σύνολο.
Εάν σας ενδιαφέρει η έκδοση F Sport του CT 200h, θα βρείτε μαύρο φινίρισμα στο αποκλειστικά μεταλλικό πλέγμα, κάνοντας το πιο σπορτίφ από ποτέ. Πινελιά, άξια αναφοράς για το NX300h, είναι τα φλας, τα οποία πλέον αντικαταστάθηκαν με συστοιχία LED η οποία ανάβει καλλιτεχνικά από μέσα προς τα έξω. Μπορεί να μην το απολαμβάνεις σαν οδηγός, σίγουρα όμως θα το απολαύσουν οι γύρω.

Μπορείς να τα πάρεις σήμερα
Μπορεί να ανανεώθηκαν και να ομόρφυναν, αλλά ευτυχώς οι τιμές παρέμειναν σχεδόν οι ίδιες. Και τα δύο αυτοκίνητα είναι άμεσα διαθέσιμα στη χώρα μας. Η βασική έκδοση για το CT 200h ( χωρίς όμως το Lexus Safety System+) κοστίζει 32.700 ευρώ. Στις υπόλοιπες τρεις εκδόσεις (που είναι παρών το συγκεκριμένο πακέτο), πρέπει να διαθέτετε 35.500 ευρώ για την Advance, 39.900 ευρώ για την Elegant και 45.800 ευρώ για την πληρέστερη έκδοση ονόματι Luxury. Εάν επιλέξετε Elegant ή Luxury, θα απολαύσετε οθόνη 10,3 ιντσών με εργοστασιακό NAVI.
Στο NX300h από την άλλη το Lexus Safety System+ είναι παρών σε όλες τις εκδόσεις. Η προσθιοκίνητη βασική έκδοση Dynamic κοστίζει 49.900 ευρώ, ενώ με 2.400 ευρώ παραπάνω έχετε 4κίνηση. H Εxecutive έκδοση κοστίζει 57.900, η Luxury 61.900, η F Sport 66.900 ενώ η κορυφαία έκδοση Luxury Plus αγγίζει τα 69.900. 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις