Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Στο δρόμο- Ακόμα καλύτερη οδηγική αίσθηση

19/1/2018

Δεν μπορείς να μιλήσεις και πόσο μάλλον να γράψεις για ένα αυτοκίνητο εάν δεν το έχεις δοκιμάσει σε όλες τις συνθήκες. Έτσι και εδώ, αποτιμήσαμε τις συμπεριφορές των δύο μοντέλων και μέσα στα στενά της πόλης αλλά και σε επαρχιακούς ανοιχτούς δρόμους. Είχαμε την τύχη να οδηγήσουμε την F Sport έκδοση του CT 200h το οποίο είναι ιδιαίτερα διαμορφωμένο χάρη στον συνδυασμό κόκκινου δέρματος με διακοσμητικές λεπτομέρειες σε απομίμηση ανθρακονήματος και βουρτσισμένου αλουμινίου. Μας εντυπωσίασε η πραγματικά χαμηλή κατανάλωση κοντά στα 4,3 λτ./100χλμ η οποία εκμεταλλεύεται πλήρως την ηλεκτροκίνηση στα σταμάτα-ξεκίνα.  Ένα ακόμη premium χαρακτηριστικό που πληρείται είναι η άριστη ηχομόνωση που διατηρεί το χαρακτηριστικό βουητό του υβριδικού συνόλου (στην επιτάχυνση) έξω από την καμπίνα. Η F Sport έκδοση ξεχωρίζει αρκετά από τις απλές, με τις σφικτές αναρτήσεις οι οποίες περιορίζουν κάπως τον τομέα της άνεσης. Η σπορτ όμως οδήγηση σε ανταμείβει απευθείας με την άφθονη πρόσφυση και την εξαιρετική αμεσότητα στις εντολές του οδηγού, ειδικά με την επιλογή Sport ενεργοποιημένη. 
Όσον αφορά το NX300h οι ηλεκτρονικά ελεγχόμενες σε real time αναρτήσεις πετυχαίνουν εκπληκτική απόσβεση των ανωμαλιών του δρόμου και πολύ πιο ζωντανές αποκρίσεις. Το SUV καταφέρνει να ισορροπήσει εξαιρετικά ανάμεσα στο κόσμο της άνεσης και της δυναμικότητας, με το τιμόνι να έχει φοβερή αίσθηση. Με την επιλογή Sport+ η οδήγηση σε γρήγορους ρυθμούς γίνεται παιχνιδάκι ενώ αν είσαι σωστός απέναντι στο πεντάλ του γκαζιού, η κατανάλωση θα σε εκπλήξει ευχάριστα.

Γνωρίστε το Lexus Safety System+ 
 Και τα δύο μοντέλα της δοκιμής μας, είναι εξοπλισμένα με το σύστημα ενεργητικής ασφάλειας και υποβοήθησης του οδηγού που ακούει στο όνομα Lexus Safety System+. Τι περιλαμβάνει με απλά λόγια; Σύστημα για αποφυγή ενδεχόμενης σύγκρουσης ή ακούσιας αλλαγής πορείας, ανάγνωση σημάτων του δρόμου, διατήρηση σωστής απόστασης από τα προπορευόμενα αυτοκίνητα  αλλά και αυτόματη αλλαγή σε μεγάλη σκάλα φώτων. Οι αυτοματισμοί θα σας λύσουν τα χέρια.
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ