Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τεχνολογία για μέγιστη ασφάλεια και άνεση

Διαβάστηκε από 33420 αναγνώστες - 23/10/2020

Το νέο Peugeot 208 σας προσφέρει μία πληθώρα έξυπνων συστημάτων υποβοήθησης και ασφαλείας που συναντά κανείς σε μεγαλύτερες κατηγορίες.

Το σύστημα υποβοήθησης οδήγησης Peugeot Drive Assist, σας οδηγεί στην εποχή της ημι-αυτόνομης οδήγησης, με παρακολούθηση της πορείας και της θέσης του αυτοκινήτου στα όρια της λωρίδας κυκλοφορίας, σναγνώριση οδικής σήμανσης και ρύθμιση ταχύτητας και διατήρηση απόστασης ασφαλείας.

Το  Active Safety Brake που αναγνωρίζει επικείμενη σύγκρουση με το προπορευόμενο αυτοκίνητο ή με έναν πεζό στην πορεία του και φρενάρει αυτόματα για να αποφευχθεί η σύγκρουση ή να μειωθούν οι συνέπειές της.

Με την πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία στάθμευσης, δεν απαιτείται καμία κίνηση από τον οδηγό στο τιμόνι και τα πεντάλ, διότι μετά τον εντοπισμό ενός αρκετά μεγάλου χώρου, το σύστημα αναλαμβάνει το τιμόνι, το γκάζι και τα φρένα. Το σύστημα αυτό σας επιτρέπει επίσης και την εύκολη έξοδο από τη θέση στάθμευσης.

Χρησιμοποιώντας μια κάμερα στην κορυφή του παρμπρίζ, το σύστημα Υποβοήθησης Διατήρησης Πορείας αναγνωρίζει τις συνεχείς και διακεκομμένες διαγραμμίσεις στο οδόστρωμα, καθώς και τα όρια του δρόμου, και διορθώνει την πορεία επεμβαίνοντας στο τιμόνι πριν από την ακούσια εκτροπή από τη λωρίδα ή από τα όρια του δρόμου, χωρίς να έχει προηγουμένως ενεργοποιηθεί το αντίστοιχο φλάς.

Μεταξύ 65 και 140χλμ/ώρα, το σύστημα Ενεργής Παρακολούθησης Τυφλών Σημείων προειδοποιεί τον οδηγό για την παρουσία οχήματος σε κάποιο τυφλό σημείο, με οπτική ένδειξη στον καθρέφτη της αντίστοιχης πλευράς. Εάν ο οδηγός συνεχίζει να αλλάζει λωρίδα, τότε το σύστημα διορθώνει την πορεία επεμβαίνοντας στο τιμόνι, αποτρέποντας τη σύγκρουση.