Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

KIA STONIC 1.0 T-GDI

Διαβάστηκε από 97496 αναγνώστες - 9/12/2019

(+) Ευχρηστία, σαφές σύστημα διεύθυνσης και κιβώτιο ταχυτήτων, 7 χρόνια εγγύηση, λογική τιμή αγοράς.
(-) Μικρότερος σε σχέση με τους ανταγωνιστές χώρος αποσκευών, σχετικά σφιχτή ανάρτηση.


Η Kia είναι μια εταιρεία με μακρά παράδοση στην κατηγορία των μεγαλύτερων SUV και ως εκ τούτου, δεν θα μπορούσε να μην έχει εκπρόσωπο στην δημοφιλή πλέον κατηγορία των Mini-SUV.



Νομοτελειακά λοιπόν μας προέκυψε το 2017 η πρόταση της Kia στην εν λόγω κατηγορία η οποία «ακούει» στο όνομα Stonic. Ο λόγος για ένα μικρό, κομψό σχεδιαστικά και με ικανοποιητικούς χώρους αυτοκίνητο, με ευχάριστο και τακτοποιημένο εσωτερικό, από το οποίο θα έπρεπε να λείπουν πάντως τα σκληρά πλαστικά, το οποίο έχει 7ετή εγγύηση, ενώ είναι και το πιο φθηνό από τα μοντέλα του συγκριτικού.



Στον αντίποδα ο χώρος των αποσκευών είναι ένα θέμα συζήτησης, όντας ο μικρότερος μεταξύ των μοντέλων του συγκριτικού, ενώ αρνητική εντύπωση μας έκανε και η χαμηλή θέση οδήγησης με 59 εκατοστά, η οποία και είναι η χαμηλότερη μεταξύ των αυτοκινήτων του συγκριτικού. Στο δρόμο το κορεάτικο μικρό SUV είναι ευέλικτο, όχι όμως και τόσο άνετο λόγω της σφιχτής ανάρτησης, το τιμόνι είναι καλό, το κιβώτιο εύχρηστο, ο κινητήρας ζωηρός, αν και κάπως τραχύς. 

3η θέση - 494 βαθμοί 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει