Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Λυχνίες προειδοποίησης που πρέπει να ξέρουμε

Λυχνίες προειδοποίησης που πρέπει να ξέρουμε

Διαβάστηκε από 19196 αναγνώστες - 27/7/2022

Αυτή είναι η ένδειξη του cruise control, κάτι που σημαίνει ότι το αυτοκίνητο διατηρεί την προκαθορισμένη ταχύτητα. Για την απενεργοποίηση του συγκεκριμένου συστήματος, πατήστε απλώς το πεντάλ των φρένων. Ορισμένα αυτοκίνητα διαθέτουν επίσης διακόπτη παύσης.

Κοινοποίησέ το »




Η λυχνία προθέρμανσης τοποθετείται μόνο στα αυτοκίνητα με diesel κινητήρα. Υποδεικνύει ότι ο κινητήρας εξακολουθεί να προθερμαίνεται (αν ανάβει κατά την οδήγηση, θα πρέπει να την ελέγξετε). Αν αυτή η ένδειξη ανάψει πριν από την εκκίνηση λειτουργίας του κινητήρα, ο οδηγός μπορεί να τον θέσει σε λειτουργία μόλις σβήσει - αμέσως όμως.



Αν ανάψει αυτό το σύμβολο, δηλαδή η λυχνία ελέγχου του κινητήρα, θα πρέπει να επισκεφθείτε το συνεργείο σας το συντομότερο δυνατόν (οδηγώντας αργά, όμως!), επειδή μπορεί να υποστούν ζημιά ορισμένα μέρη του κινητήρα, όπως το σύστημα ανάφλεξης ή ψεκασμού, ο καθαρισμός των καυσαερίων ή ακόμα και ο εκκεντροφόρος.



Τα πίσω φώτα ομίχλης είναι αναμμένα, αν και ένα παρόμοιο εικονίδιο με πράσινο χρώμα δείχνει ότι είναι ενεργοποιημένα τα μπροστινά φώτα ομίχλης. Κατά βάση, το συγκεκριμένο εικονίδιο σπάνια αμφισβητείται. Ωστόσο, στη Γερμανία, η επιπλέον πηγή φωτός στο πίσω μέρος επιτρέπεται μόνο αν η ορατότητα είναι μικρότερη από 50 μέτρα ή η θέα προς τα εμπρός είναι πολύ φωτεινή και μπορεί να θαμπώνει τους οδηγούς, που κατευθύνονται προς τα εκεί.



Αν ανάψει αυτό το σύμβολο, τότε κάτι δε λειτουργεί σωστά σε κάποιον αερόσακο ή στις ζώνες ασφαλείας. Επομένως, επισκεφθείτε όσο πιο άμεσα γίνεται ένα συνεργείο. Μόνη εξαίρεση αποτελεί ο αερόσακος του συνοδηγού, που έχει απενεργοποιηθεί επί τούτου εξαιτίας της τοποθέτησης ενός παιδικού καθίσματος σε αυτήν τη θέση.



Με αυτήν την ένδειξη, το σύστημα παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών αναφέρει ότι τουλάχιστον ένα ελαστικό έχει πολύ λίγο αέρα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, δεν αυξάνεται μόνο η κατανάλωση καυσίμου, αλλά και ο κίνδυνος πρόκλησης ενός ατυχήματος (αφού υπό αυτές τις συνθήκες η απόσταση ακινητοποίησης μεγαλώνει, ενώ δεν είναι απίθανο ένα «τράβηγμα» προς το πλάι κατά το φρενάρισμα, επομένως έχουμε να κάνουμε με υποδεέστερες ιδιότητες χειρισμού του οχήματος). Ελέγξτε, λοιπόν, την πίεση και φουσκώστε όποιο ελαστικό χρειάζεται, εφόσον είναι απαραίτητο! Σημειώστε πως αυτό το σύστημα είναι από το 2014 υποχρεωτικό για όλα τα νέα οχήματα.



Εδώ γίνεται λόγος για το ESP. Το ηλεκτρονικό πρόγραμμα σταθερότητας βοηθά στη σταθεροποίηση του αυτοκινήτου αν αυτό αρχίσει να γλιστρά ή να κινείται σχεδόν ανεξέλεγκτο στο δρόμο. Αυτό συμβαίνει συχνά όταν το οδόστρωμα είναι ολισθηρό ή βρεγμένο. Αν το φως ανάψει, προσαρμόστε την ταχύτητά σας στην κατάσταση του δρόμου και οδηγήστε πιο αργά. Ορισμένοι κατασκευαστές έχουν δώσει ένα δικό τους, ξεχωριστό όνομα στο σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης.