Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Μικρή απόσταση από το έδαφος και μακρύς μπροστινός πρόβολος

Μικρή απόσταση από το έδαφος και μακρύς μπροστινός πρόβολος

Διαβάστηκε από 27248 αναγνώστες - 19/10/2023

Όμως το θέμα είναι τι κάνει εκτός δρόμου και για αυτό επισκεπτόμαστε τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο με άμμο και χώμα για το δοκιμάσουμε. Κοντά στις περιοχές όπου υπάρχει νερό, η άμμος είναι τρομακτικά μαλακή με αποτέλεσμα να αρχίσουμε να νιώθουμε ελαφρώς άβολα. Κατεβαίνουμε από το Vitara και αφαιρούμε λίγο αέρα από τα λάστιχα, ώστε να βυθίζονται λιγότερο, μια κίνηση που μπορεί να απόδωσε σε πρώτη φάση, αφού η πρόσφυση αυξήθηκε, αλλά αφαίρεσε σχεδόν μισό εκατοστό από τα μόλις 185 χιλιοστά που είναι η απόσταση από το έδαφος (ένα εκατοστό λιγότερο από το αρχικό Vitara).



Επιπλέον ο μπροστινός πρόβολος είναι αρκετά μακρύς, μειώνοντας αρκετά την γωνία προσέγγισης με αποτέλεσμα να βρίσκουμε συχνά πυκνά στο έδαφος. Καθόλου καλό συναίσθημα.

Μακριά πρώτη για off-road, καλύτερο το Dacia Duster

Μετά από την «πατέντα» με τον αέρα στα ελαστικά, ήρθε η ώρα να ξεκινήσει η πραγματική δοκιμασία. Απενεργοποιούμε το ESP, διότι θα έκοβε την ισχύ του κινητήρα και στην καλύτερη θα μέναμε κολλημένοι στο ίδιο σημείο, και στη συνέχεια επιλέγουμε το οδηγικό mode «Snow», διότι μόνο σε αυτή τη λειτουργία μπορούμε να πατήσουμε το κουμπί κλειδώματος. Μπορεί αυτό να ακούγεται σαν κλείδωμα διαφορικού και σταθερή κατανομή 50:50, αλλά απλώς πρόκειται για ένα πιο πιασάρικο όνομα, μιας και ουσιαστικά όλη την δουλειά κάνει όπως είπαμε ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος πολύδισκος συμπλέκτης.



Δυστυχώς από τα πρώτα μέτρα φάνηκε ότι η πρώτη ταχύτητα είναι μακριά για off-road περιπέτειες, μιας και τα 18 χλμ./ώρα στις 2.000 σ.α.λ. είναι αρκετά γρήγορα, με αποτέλεσμα να πρέπει να κακομεταχειριζόμαστε το συμπλέκτη και να αποφεύγουμε κλίσεις άνω των 30 μοιρών. Για την σύγκριση το Dacia Duster τα είχε πάει εξαιρετικά καλύτερα, με την πρώτη σχέση στο κιβώτιο να δίνει 12 χλμ./ώρα στις 2.000 σ.α.λ.
 

Σελ.
1
SUV ή off-roader; Πόσο Vitara έχει απομείνει στο Suzuki Vitara;
Σελ.
2
Μικρή απόσταση από το έδαφος και μακρύς μπροστινός πρόβολος
Σελ.
3
Τα κατάφερε υπό προϋποθέσεις