Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα κατάφερε υπό προϋποθέσεις

Τα κατάφερε υπό προϋποθέσεις

Διαβάστηκε από 27255 αναγνώστες - 19/10/2023

Πάντως όταν κολλούσαμε στην μαλακή άμμο, αρκούσε ένα μικρό μπρος-πίσω και μετά τέρμα γκάζι ώστε το Suzuki να απελευθερωθεί. Η αλήθεια είναι ότι το Vitara τα πήγε καλά, αφού τα κατάφερε σε όλες τις δοκιμασίες που του βάλαμε, κάτι που μόνο σαν θετικό μπορεί να χαρακτηριστεί μιας και είναι προσανατολισμένο περισσότερο για κίνηση σε άσφαλτο. Αυτό οφείλεται και στο αρκετά χαμηλό για τα σημερινά δεδομένα βάρος του (1260 κιλά χωρίς τον οδηγό) και μας κάνει να συγχωρούμε σε ένα βαθμό τα πολλά σκληρά πλαστικά και τις σχετικά λεπτές σε πάχος λαμαρίνες, που θυσιάστηκαν στο βωμό των κιλών.



Κλείνοντας θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει μια δική του, σχεδόν μοναδική σχεδιαστική φιλοσοφία. Εξάλλου που αλλού μπορείς να βρεις ένα SUV με τετρακίνηση και πραγματικά ψηλή θέση καθίσματος (33 εκατοστά πάνω από το δάπεδο, δηλαδή επίπεδο Mercedes G) που να χωράει σε μια θέση στάθμευσης που μόλις άφησε ένα VW Polo;

Συμπέρασμα
Το Suzuki Vitara AllGrip είναι η πρόταση για όσους προτιμούν να εμπιστεύονται την ιαπωνική τεχνολογία, αλλά πλέον έχει περισσότερα θετικά στοιχεία για κίνηση στην άσφαλτο πάρα στο χώμα. Ναι, τα κατάφερε αρκετά καλά στους αμμόλοφους χάρη στο χαμηλό του βάρος και την ηλεκτρονική τετρακίνηση, αλλά η μακριά πρώτη, η χαμηλή απόσταση από το έδαφος και η μικρή γωνία προσέγγισης δεν το βοηθάνε για το κάτι παραπάνω, εκτός κι αν ο εν δυνάμει ιδιοκτήτης πληρώσει επιπλέον για ένα aftermarket κιτ ανύψωσης.

Το βάλανε σε πίστα off-road οι Γερμανοί!
Η Autobild επιβεβαιώνει απόλυτα τις διαπιστώσεις του AutoAgora για το Suzuki Vitara!
Καλύτερο το Dacia Duster εκτός δρόμου αναφέρουν στην αξιολόγηση τους.
Καμία σχέση με το παλιό Vitara σε off-road διαδρομές.
Καταλήγουν πως το Vitara, είναι σχεδιασμένο για την άσφαλτο πάρα για το χώμα
Αφού είχε την επιλογή να παραμείνει σκληροτράχηλο το Vitara (όπως το Duster π.χ.), γιατί τελικά επέλεξε να «μαλακώσει»;


 

Σελ.
1
SUV ή off-roader; Πόσο Vitara έχει απομείνει στο Suzuki Vitara;
Σελ.
2
Μικρή απόσταση από το έδαφος και μακρύς μπροστινός πρόβολος
Σελ.
3
Τα κατάφερε υπό προϋποθέσεις