Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Mitsubishi Eclipse Cross VS Mitsubishi ASX

Διαβάστηκε από 47296 αναγνώστες - 24/12/2020

Εκτός λοιπόν από το ASX, μήκους 4,37 m ακολουθεί το μόλις κατά 4 cm μακρύτερο Eclipse Cross. Τι γίνεται εδώ? Θα σας το αποκαλύψουμε εμείς. Εκεί που το ASX είναι απλώς ένα κλασικό μικρομεσαίο SUV, το ελάχιστα μεγαλύτερο Eclipse Cross αρέσει περισσότερο, όντας πιο κομψό και όντας ένα πιο coupe στιλ crossover. Και αυτή η οπτική διαφοροποίηση συνεχίζεται στα έξοδα, στο concept των χώρων και στον τρόπο κίνησης. 

Πιο μοντέρνα η αίσθηση του 1.500άρη
Το ASX 2.0 4WD CVT Top στοιχίζει στη Γερμανία 32.890 ευρώ και εφοδιάζεται με τον τετρακύλινδρο κινητήρα των 2,0 λίτρων, ενώ η ισχύς του μεταδίδεται στους κινητήριους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Ο (κατά 1.200 ευρώ πιο προσιτός), μεγάλος αδερφός υποστηρίζεται από έναν turbo βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων. Αυτός ο κινητήρας αποπνέει μια πιο μοντέρνα αίσθηση, δείχνοντας επιπλέον και πιο ισχυρός, όσο πετυχαίνει και μικρότερη κατανάλωση. Τελικά το μικρότερο SUV δείχνει πως αναπτύσσει λιγότερο πρόθυμα ταχύτητα, λόγω μειωμένης ροπής και αυξημένου βάρους.



Παρόμοια άνεση και στα δύο
Και για τα δύο SUV ισχύουν τα εξής: Οι επιβάτες κάθονται βολικά ψηλά, ενώ οι χώροι αποσκευών επεκτείνονται μια χαρά με λίγη επιπλέον δύναμη. Το ασυνήθιστο στοιχείο? Το μικρότερο αυτοκίνητο διαθέτει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών. Και παρόλο που η οροφή του Eclipse Cross παραπέμπει περισσότερο σε αυτήν ενός coupe, στην πίσω σειρά θέσεων είναι διαθέσιμοι σχεδόν κατά 4 cm μεγαλύτεροι χώροι πάνω από το κεφάλι.

Συμπέρασμα
Αν και τα δύο Mitsubishi βρίσκονται πολύ κοντά το ένα με το άλλο και το Eclipse Cross είναι το πιο... στρογγυλό αυτοκίνητο, εμείς θεωρούμε ότι το ASX είναι ο νικητής, κάτι που προκύπτει ουσιαστικά από τα έξοδα.