Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

MINI Countryman VS BMW X1

Διαβάστηκε από 47295 αναγνώστες - 24/12/2020

Και όμως τα MINI Countryman και BMW X1 μοιράζονται μεταξύ τους αρκετή τεχνολογία, και μάλιστα, βασίζονται στην ίδια πλατφόρμα. Βέβαια, το MINI «ποντάρει» πολλά στην εξωστρεφή εμφάνισή του. Πολύχρωμο και παιχνιδιάρικο φλερτάρει με το περιβάλλον και μπορεί να μην τα κάνει όλα καλύτερα, αλλά πολύ διαφορετικά σε σχέση με συμβατικά οχήματα.

Πιο σοβαρή η Χ1
Πολύ πιο σοβαρή και πιο... γερμανική είναι, από την άλλη πλευρά, η εικόνα της BMW X1, ενώ δεν υπάρχει κάποιος τομέας, στον οποίο η X1 να μην είναι αίσθητά καλύτερη από πλευράς οδικής συμπεριφοράς από το Countryman. Η ποιότητα των υλικών δείχνει στις λεπτομέρειες πιο φίνα, η χρήση των διάφορων συστημάτων πιο «ψαγμένη» και λιγότερο πολύπλοκη σε σχέση με ό,τι συμβαίνει στο Countryman..



Η παροχή χώρων και στις δύο σειρές θέσεων είναι καλύτερη απ όσο αρχικά φοβόταν κανείς, καθώς μικρές λεπτομέρειες, κάνουν το MINI να μοιάζει πιο στενόχωρο απ όσο πραγματικά είναι.
Για την απαραίτητη απόσταση από την Χ1 φροντίζει ήδη η διαφορά μήκους των 15 εκατοστών. 
Στον τομέα των κινητήρων και οι δύο «αντίπαλοι» βασίζονται στο τρικύλινδρο μηχανικό σύνολο των 1,5 λίτρων, και στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων, που μεταδίδει την ισχύ του μοτέρ στον μπροστινό άξονα. Και εδώ όμως, το ισορροπημένο προφίλ της BMW X1 δεν ξεπερνιέται με ευκολία. 

Συμπέρασμα
MINI ή BMW, παρά τα κοινά γονίδια, παραμένει ένα ερώτημα αμφιβολίας. Το MINI είναι πιο διασκεδαστικό, αλλά ο νικητής είναι η X1.