Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Volvo XC 40

Διαβάστηκε από 41726 αναγνώστες - 28/4/2019

Αλλος ένας γνώριμος μας είναι φυσικά το Volvo XC40 με τον δίλιτρο τούρμπο κινητήρα απόδοσης 190 ίππων που εφοδιάζεται με σύστημα τετρακίνισης. Ο «Σουηδός» της παρέας μας αρέσει όπως έχουμε ξαναγράψει και ήμασταν ιδιαίτερα χαρούμενοι που είχαμε την ευκαιρία να το οδηγήσουμε στην πίστα. 
Στην οβάλ πίστα των 4 χιλιομέτρων μας εντυπωσίασε με την κορυφαία ποιότητα κύλισης και την σταθερότητά του. Μπορεί να βρίσκεται μισό σκαλί κάτω από την Χ2 αλλά και αυτό είναι σταθερό με ταχύτητες των 200+χλμ./ώρα ενώ η καμπίνα παραμένει ακόμη πιο ήσυχη. 



Στη πίστα δοκιμής άνεσης τα πήγε περίφημα
. Το XC40 έχει σκοπό να μεταφέρει με περισσή άνεση και φυσικά ασφάλεια τους εκλεκτούς επιβάτες του. Καμία από τις έντονες ανωμαλίες δεν πέρασε στην καμπίνα ενώ εκτιμήσαμε και τα πολύ αναπαυτικά καθίσματα, που όμως δεν έχουν σχεδόν καθόλου πλευρική στήριξη, όπως φάνηκε στην επόμενη δοκιμασία.



Στην πίστα handling, το XC40 τα καταφέρει πολύ καλά. Δεν έχει τον απόλυτο χαρακτήρα της Χ2, ούτε στρίβει σαν αυτήν καθώς είναι εστιασμένο προς την άνεση. 
Στις στροφές εμφανίζει πολύ μεγαλύτερες κλίσεις συγκριτικά με την Χ2, και δεν θα θελήσεις να το πιέσεις όπως το Βαυαρικό μοντέλο. Η συμπεριφορά του όμως δεν παύει να είναι καλή και οι όποιες τάσεις φυγής να περιορίζονται από τα ηλεκτρονικά βοηθήματα.

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει