Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
OEM ανταλλακτικά: Εγγυημένη ποιότητα σε χαμηλή τιμή

OEM ανταλλακτικά: Εγγυημένη ποιότητα σε χαμηλή τιμή

15/6/2021

Τα OEM ανταλλακτικά έχουν ποιότητα εφάμιλλη με αυτά του κατασκευαστή, ενώ η τιμή τους είναι χαμηλότερη. Γιατί συμβαίνει αυτό; Ενημερώσου σχετικά με αυτά και κάνε οικονομία χωρίς μείωση στην αξιοπιστία!

Τι είναι τα ΟΕΜ ανταλλακτικά; Ποιά η αντιστοίχιση συσκευασίας  -τιμής;

Κοινοποίησέ το »


Όταν μιλάμε για τα ΟΕΜ ανταλλακτικά (Original Equipment Manufacturers), μιλάμε για τα ίδια ανταλλακτικά αυτοκινήτων με τα γνήσια, τα οποία προέρχονται από τους ίδιους κατασκευαστές ανταλλακτικών, που προμηθεύουν με ανταλλακτικά αυτοκινήτων τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι αυτά πωλούνται στις συσκευασίες του κατασκευαστή τους και όχι σε συσκευασίες που φέρουν το εμπορικό σήμα της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας. Έτσι η συσκευασία με το καινούργιο μπουζί δεν θα φέρει το λογότυπο της αυτοκινητοβιομηχανίας (π.χ. Opel), αλλά αυτό του κατασκευαστή (π.χ. PHILIPS, SKF ,NGK), χωρίς να αλλάζει ουσιαστικά η ποιότητα, προσδίδοντας ταυτόχρονα αξιοπιστία λόγω του brand name που έχουν.

Tα συγκεκριμένα ανταλλακτικά μπορούν να προτιμώνται από τυχόν φθηνότερα ιμιτασιόν ή ακόμα και αυθεντικά μεταχειρισμένα, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία εγγυάται την ποιότητα στα υλικά και τις διαστάσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μετά την επισκευή. Για παράδειγμα στα φανάρια του αυτοκινήτου, τόσο εμπρός, όσο και πίσω, μια μεγάλη κατασκευάστρια εταιρεία φαναριών, μπορεί να προσφέρει το ίδιο ακριβώς προϊόν, χωρίς τη σφραγίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας επάνω του, στο μισό (πολλές φορές και πλέον του μισού) κόστος. Η απόδοση του φαναριού παραμένει η ίδια, με την αρχική από την εργοστασιακή τοποθέτηση, ενώ παράλληλα η διαφορά στην απομείωση της αξίας του αυτοκινήτου θα είναι ελάχιστη.
 
Γλυτώνεις  λεφτά χωρίς να χάσεις το παραμικρό σε ποιότητα

Για αυτούς που αναρωτιούνται τους λόγους που πρέπει να επιλέξουν ένα ΟΕΜ ανταλλακτικό και να μην στραφούν σε κάποια άλλη λύση, πρέπει να αναφέρουμε τρεις πολύ σημαντικές παραμέτρους που θα μας βοηθήσουν να πάρουμε τη κατάλληλη επιλογή.

Πρώτα από όλα τα συγκεκριμένα ανταλλακτικά είναι φθηνότερα από τα αυθεντικά. Πολλές φορές μάλιστα το διαφορά που υπάρχει στη τιμή με ένα original ανταλλακτικό μπορεί να αγγίξει και τη μισή τιμή. Αυτό, όπως είναι εύκολα κατανοητό, συμβαίνει καθώς οι τιμές πάντα ανεβαίνουν σύμφωνα με τη φήμη μιας εταιρίας. Έτσι και εδώ, εάν δεν σας ενδιαφέρει να αναγράφεται απλά η επωνυμία τη αυτοκινητοβιομηχανίας, (ενώ το προϊόν παραμένει το ίδιο) μπορείτε να γλιτώσετε ένα σημαντικά μεγάλο χρηματικό ποσό από τη χρήση ΟΕΜ.

Ένας δεύτερος λόγος, που συμπληρώνει τον πρώτο, είναι πως τα υλικά κατασκευής των ΟΕΜ είναι ίδιας ποιότητας με τα αυθεντικά. Έτσι δεν διατρέχουμε τον κίνδυνο της αγοράς ενός ελαττωματικού προϊόντος ή ενός ανταλλακτικού που θα αντέξει λιγότερο στο πέρασμα του χρόνου, αναγκάζοντάς μας να επισκεφτούμε νωρίτερα το συνεργείο. Παραμένει η εγγύηση και η αξιοπιστία της κατασκευάστριας εταιρίας.

Ολοκληρώνοντας αξίζει να σημειωθεί, πως όποιο ανταλλακτικό αγοράσω, θα είναι απόλυτα συμβατό με το μοντέλο του αυτοκινήτου μου. Οι διαστάσεις παραγωγής είναι σύμφωνες με τις εργοστασιακές απαιτήσεις οπότε εάν γνωρίζω τι ακριβώς θέλω, δεν υπάρχει περίπτωση ένα ΟΕΜ ανταλλακτικό να μην είναι συμβατό.



 

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις