Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Φόρτιση από το δημοτικό δίκτυο φωτισμού
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Φόρτιση από το δημοτικό δίκτυο φωτισμού

30/3/2022

Λύση στο πρόβλημα της δημόσιας φόρτισης φαίνεται να δίνουν κάποιες εταιρείες του εξωτερικού, αξιοποιώντας το δημόσιο δίκτυο ηλεκτροδότησης προσθέτοντας φορτιστές στους στύλους φωτισμού των πόλεων.

Η λύση στο πρόβλημα της δημόσιας φόρτισης

Όπως είχαμε αναφέρει, η ACEA κρούει καιρό τον κώδωνα και προειδοποιεί την Ευρώπη πως χρειαζόμαστε 14.000 φορτιστές τη βδομάδα, προκειμένου να ανταπεξέλθει στα αυστηρά όρια που η ίδια έχει βάλει. Έτσι, μία γερμανική εταιρία βρήκε έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο να αυξήσει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό των σημείων φόρτισης, εκμεταλλευόμενη το δημόσιο δίκτυο ηλεκτροδότησης.
 

Κάθε στύλος και ένα σημείο φόρτισης

Η έξυπνη ιδέα καθώς ήδη υλοποιείται σε μεγάλες γερμανικές και βρετανικές πόλεις, με περισσότερα από 2.500 σημεία φόρτισης. Η εταιρεία που εφαρμόζει την ιδέα, εκμεταλλεύεται το δημόσιο δίκτυο ηλεκτροδότησης και συγκεκριμένα τις κολώνες και τους στύλους του δημοτικού φωτισμού, τοποθετώντας φορτιστές. Με αυτόν τον τρόπο, κάθε στύλος που συναντάς στους δρόμους της πόλης μετατρέπεται σε σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Ιδανικό για όσους δεν έχουν ιδιωτικό χώρο στάθμευσης

Τα πλεονεκτήματα της δημόσιας φόρτισης από τις λάμπες φωτισμού είναι πολλά, αν αναλογιστεί κανείς πως ενδείκνυται για πόλεις (πόσο μάλλον στην Ελλάδα) που η πλειοψηφία του πληθυσμού δεν διαθέτει ιδιωτικό χώρο στάθμευσης, αυξάνοντας κατακόρυφα τα δημόσια σημεία φόρτισης. Επιπλέον αξίζει να σημειώσουμε πως, οι εν λόγο φορτιστές μπορούν να χρησιμοποιηθούν και καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για οποιοδήποτε ηλεκτρικό όχημα ή Plug-in.

...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις