Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Έχεις diesel αυτοκίνητο; Χρησιμοποιείς τα σωστά λιπαντικά;

Διαβάστηκε από 6938 αναγνώστες - 8/2/2021

Τα λιπαντικά για τους κινητήρες diesel δεν αρκεί να καλύπτουν μόνο τις απαιτήσεις του μοτέρ, αλλά παράλληλα πρέπει να συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων αλλά και στην οικονομία καυσίμου.

Τα λιπαντικά κινητήρων ακολούθησαν κι αυτά την εξελικτική πορεία της τεχνολογίας του αυτοκινήτου και των κινητήρων diesel. Πλέον στις μέρες μας ένα λιπαντικό δε φτάνει μόνο να καλύπτει τις τεχνολογικές απαιτήσεις των σύγχρονων κινητήρων diesel, αλλά πρέπει να συμβάλλει στην οικονομία καυσίμου και στην μείωση των εκπομπών ρύπων. Θα πρέπει επίσης να είναι τελείως συμβατό με τις τεχνολογίες των φίλτρων DPF καθώς και να «παρακολουθεί» τις εξελίξεις των προδιαγραφών καυσαερίων EURO των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Για να επιτύχουν λοιπόν όλα τα παραπάνω οι κατασκευαστές λιπαντικών χρησιμοποιούν διάφορους συνδυασμούς στοιχείων και υλικών, φόρμουλες, ενώ σχετικά πρόσφατα έχει εισαχθεί η ορολογία των λιπαντικών τεχνολογίας low SAPs, με την οποία περιγράφεται η νέα γενιά λιπαντικών που περιέχει χαμηλά ποσοστά θειικής τέφρας, φωσφόρου και θείου. Αυτά τα λιπαντικά αυξάνουν με την σειρά τους τη διάρκεια ζωής του φίλτρου σωματιδίων πετρελαίου και βελτιώνουν την οικονομία καυσίμου του αυτοκινήτου. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις