Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα συνθετικά λιπαντικά περιέχουν καθαριστικά, προκειμένου κατά τη λειτουργία τους να «απορροφούν» τα υπολείμματα του κινητήρα και να τα κατευθύνουν προς το φίλτρο λαδιού.

    Συνθετικά και άλλα

    Διαβάστηκε από 18394 αναγνώστες - 19/4/2016

    Πέρα από τα χαρακτηριστικά του λαδιού, καλό είναι να ξεχωρίζουμε και τους τύπους αυτού, κατανοώντας πότε και που έχει νόημα να χρησιμοποιείται ο καθένας. 


    Συνθετικά
    Σαφώς ακριβότερα από τα ορυκτέλαια και όχι άδικα. Κατασκευάζονται μέσα από μία ειδική εργαστηριακή επεξεργασία είτε με βάση αλυσίδες πετρελαίου είτε άλλων πρώτων υλών, με την προσθήκη ειδικών χημικών. Το βασικότερο χαρακτηριστικό που μας ενδιαφέρει είναι ότι διατηρούν σταθερές τις μοριακές αλυσίδες σε αρκετά υψηλές και χαμηλές θερμοκρασίες. Έτσι, το ιξώδες τους παραμένει σταθερό και να λιπαίνουν σωστά τον κινητήρα σε κάθε περίσταση. Επίσης, τα συνθετικά λιπαντικά περιέχουν καθαριστικά, προκειμένου κατά τη λειτουργία τους να «απορροφούν» τα υπολείμματα του κινητήρα και να τα κατευθύνουν προς το φίλτρο λαδιού. Και φυσικά, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής από τα ορυκτέλαια.

    Ημισυνθετικά
    Η μέση οδός σε κόστος και απόδοση. Τα ημισυνθετικά λιπαντικά είναι επί της ουσίας ορυκτέλαια με προσθήκη συνθετικών μερών σε αναλογία που δεν ξεπερνά το 30%. Παρά τη χαμηλή αναλογία, οι επιδόσεις και η αντοχή τους είναι σαφώς μεγαλύτερες από τα τυπικά ορυκτέλαια. Κατά περίπτωση εάν διαθέτουν συγκεκριμένα πρόσθετα, μπορεί να κατηγοριοποιηθούν και ως συνθετικά. 

    Σε κάθε περίπτωση, όταν αποφασίσουμε να αλλάξουμε είτε τύπο είτε ιξώδες λαδιού, αλλάζουμε πάντα το φίλτρο και ποτέ μα ποτέ δεν αναμειγνύουμε λάδια διαφορετικής σύνθεσης ή διαφορετικού ιξώδους.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

    Σχετικες επιχειρησεις