Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ίδια με τα γνήσια αλλά σε καλύτερη τιμή

24/3/2017

Ολοι θα βρεθούμε στην περίπτωση, που θα χρειαστεί να πάρουμε μια απόφαση για το τι ανταλλακτικό θα χρησιμοποιήσω, ώστε να επισκευάσω μια βλάβη που προέκυψε στο αυτοκίνητό μου. Οι επιλογές που θα έχουμε θα είναι αρκετές και μία από αυτή θα είναι σίγουρα τα ΟΕΜ ανταλλακτικά.

Τι είναι τώρα τα ΟΕΜ ανταλλακτικά; Όταν μιλάμε για τα ΟΕΜ ανταλλακτικά (Original Equipment Manufacturers), μιλάμε για τα ίδια ανταλλακτικά αυτοκινήτων με τα γνήσια, τα οποία προέρχονται από τους ίδιους κατασκευαστές ανταλλακτικών, που προμηθεύουν με ανταλλακτικά αυτοκινήτων τις αυτοκινητοβιομηχανίες.

Η ουσιαστική διαφορά είναι ότι αυτά πωλούνται στις συσκευασίες του κατασκευαστή τους και όχι σε συσκευασίες που φέρουν το εμπορικό σήμα της κάθε αυτοκινητοβιομηχανίας. Έτσι η συσκευασία με το καινούργιο μπουζί δεν θα φέρει το λογότυπο της αυτοκινητοβιομηχανίας (π.χ. opel), αλλά αυτό του κατασκευαστή (π.χ. PHILIPS, SKF ,NGK), χωρίς να αλλάζει ουσιαστικά η ποιότητα, προσδίδοντας ταυτόχρονα αξιοπιστία λόγω του brand name που έχουν.

Tα συγκεκριμένα ανταλλακτικά μπορούν να προτιμώνται από τυχόν φθηνότερα ιμιτασιόν ή ακόμα και αυθεντικά μεταχειρισμένα, καθώς η κατασκευάστρια εταιρεία εγγυάται την ποιότητα στα υλικά και τις διαστάσεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μετά την επισκευή.

Για παράδειγμα στα φανάρια του αυτοκινήτου, τόσο εμπρός, όσο και πίσω, μια μεγάλη κατασκευάστρια εταιρεία φαναριών, μπορεί να προσφέρει το ίδιο ακριβώς προϊόν, χωρίς τη σφραγίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας επάνω του, στο μισό (πολλές φορές και πλέον του μισού) κόστος.

Η απόδοση του φαναριού παραμένει η ίδια, με την αρχική από την εργοστασιακή τοποθέτηση, ενώ παράλληλα η διαφορά στην απομείωση της αξίας του αυτοκινήτου θα είναι ελάχιστη.

Κλείνοντας θα πρέπει να τονίσουμε ότι η περίπτωση που προαναφέραμε δεν ισχύει μόνο με τα φανάρια του αυτοκινήτου, αλλά και με τα υπόλοιπα μέρη, συμπεριλαμβανομένων και των μηχανικών εξαρτημάτων.  

Τι πρέπει να ξέρω 

Γιατί να πάρω ΟΕΜ 

Τι να προσέξω
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις