Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Συγκριτικό: Peugeot 308 vs VW Golf vs Audi A3

Διαβάστηκε από 13574 αναγνώστες - 8/11/2018

Ποιος έχει το καλύτερο diesel; - Συγκρίνουμε 3 μοντέλα που σίγουρα έρχονται αυτόματα στο μυαλό όσων ξέρουν από αυτοκίνητα, από καλά αυτοκίνητα. Πού ποντάρετε;

Έχοντας ως βάση τους diesel κινητήρες τους, βάζουμε σε μια ιδιόμορφη σκακιέρα τα Peugeot 308, VW Golf και Audi A3 για να ανακαλύψουμε ποιος πάει για το check mate.

Όσο σκληρός και αν είναι ο ανταγωνισμός, πάντα μερικοί παίχτες θα ξεχωρίζουν, γιατί πολύ απλά έχουν το «πακέτο». Αντικειμενικά όμορφο σχεδιασμό, πλούσιο εξοπλισμό, προσγειωμένη τιμή και φυσικά κινητήρες πετρελαίου τελευταίας τεχνολογίας που έχουν απόδοση και μειωμένες διαδρομές στο βενζινάδικο. 

Εμφάνιση: Με πιο πολλά «νεύρα» το Α3, πιο φρέσκο το 308. Σταθερή αξία το Golf
Δυναμικό, δείχνοντας μόνιμα ανανεωμένο και με το πακέτο S line να το ποτίζει sport dna, το Α3 παίζει δυνατά. Κερδίζει τις εντυπώσεις κυρίως με τα κοφτερά φωτιστικά σώματα αλλά και τους στάνταρ εξελιγμένους προβολείς Xenon Plus. Κοιτώντας το από πίσω, ραφιναρισμένα φώτα με λαμπτήρες LED, καθαρές γραμμές και το κλασικό φαρδύ πάτημα, σε βάζουν στην «πρίζα». Αρέσουν αρκετά και τα ένθετα στον προφυλακτήρα που δίνουν πιο mucho ταυτότητα.
Ποντάροντας στην αναγνωρισιμότητα του, το Golf δεν χρειάζεται ιδιαίτερες περιγραφές. Η χρήση του αισθητικού πακέτου R δίνει κάποιες ( όχι πολλές) πινελιές δυναμικότητας και νεανικής σχεδίασης. Συναντάμε τεχνολογία LED, χρωμιωμένες λεπτομέρειες πίσω χαμηλά και φυσικά νέα σχέδια στις ζάντες. Πάντως οι γραμμές του παραμένουν γνώριμες και έτσι χαρακτηρίζεται σοβαρό και μετρημένο.
Την πιο ισχυρή προσωπικότητα δείχνει να διαθέτει το 308 καθώς αποπνέει μοντέρνα αύρα σε κάθε πέρασμα του.  Οι αισθητικές διαφορές του, το κάνουν να  ξεχωρίζει και ως πιο «φρέσκο» μα και ως πιο εκλεπτυσμένο από τους αντιπάλους του. Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος εντοπίζεται κυρίως στις λεπτομέρειες χρωμίου στην ιδιαίτερη μάσκα, στα λεπτεπίλεπτα φανάρια και τα έντονα νεύρα στο πλάι του αμαξώματος. Αλλά και από πίσω κοιτώντας το, η περίτεχνη δημιουργία της πέμπτης πόρτας, πετυχαίνει ένα ωραίο τρισδιάστατο αποτέλεσμα.  Τόσο άγριο όσο χρειάζεται, τόσο μοντέρνο όσε επιβάλλει η εποχή, συνεχίζει να φέρνει νέους αγοραστές στα γαλλικά λημέρια.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις