Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η κορυφαία έκδοση Sierra RS500 Cosworth
3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Η κορυφαία έκδοση Sierra RS500 Cosworth

4/4/2024

Η Ford δεν περιορίστηκε αποκλειστικά στο Ford Sierra RS Cosworth, αλλά προχώρησε και στην παρουσίαση μίας σπάνιας και πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης. Ο λόγος για το Sierra RS500 Cosworth, το οποίο κατασκευάστηκε σε μόλις 500 μονάδες και ήταν αρκετά πιο ισχυρό. Κάτω από το καπό βρισκόταν ένας αναβαθμισμένος κινητήρα της βρετανικής εταιρείας, ο οποίος ήταν επίσης τετρακύλινδρος, αλλά το μπλοκ ήταν παχύτερο ώστε να αντέχει τις καταπονήσεις.

Το σύστημα υπερπλήρωσης ήταν της Garrett αλλά εμφανώς μεγαλύτερο και τοποθετήθηκε ένα πιο αποδοτικό intercooler, ενώ τα συστήματα λίπανσης, ψύξης και τροφοδοσίας αναβαθμίστηκαν πλήρως.  Κάπως έτσι, η ισχύς εκτοξεύθηκε στους 227 ίππους και η ροπή στα 277 Nm στις 4.500 σ.α.λ. Όλα τα Ford Sierra RS500 Cosworth ήταν δεξιοτίμονα και διατέθηκαν προς πώληση στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.



Υπήρξε και τετρακίνητο
Στις αρχές του 1990, κυκλοφόρησε η τρίτη γενιά Sierra RS Cosworth, η οποία για πρώτη φορά εξοπλιζόταν με σύστημα τετρακίνησης. Η ισχύς αυξήθηκε στους 220 ίππους, αλλά όπως ήταν λογικό, το επιπλέον βάρος δεν προσέφερε καλύτερες επιδόσεις. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, μάλιστα, αποτέλεσε ουσιαστικά και τη βάση για τη δημιουργία του απόλυτου Escort RS Cosworth, ενός επίσης καταξιωμένου αυτοκινήτου της Ford που έγραψε τη δική του ιστορία στις ειδικές διαδρομές.
 

Σελ.
1
Ford Sierra RS Cosworth: Ένας θρύλος των 80s
Σελ.
2
Η κορυφαία έκδοση Sierra RS500 Cosworth