Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η καταστροφική πυρκαγιά και τα 175 αντίτυπα

Η καταστροφική πυρκαγιά και τα 175 αντίτυπα

25/11/2023

Η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας και διατέθηκε σε μόλις 179 αντίτυπα. Συνολικά υπήρξαν τέσσερις εκδόσεις (standard, Type-S, Type-A καιType-E), ενώ σε επίπεδο κινητήρων το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η έκδοση με τον ατμοσφαιρικό κινητήρα 1,8 λτ., του οποίου η ισχύς ήταν αυξημένη στους 158 ίππους. Εννοείται ότι η κίνηση παρέμεινε στον πίσω άξονα, ενώ η συγκεκριμένη έκδοση αποτελούσε εκείνα τα χρόνια τη μοναδική επιλογή σε coupe αμάξωμα με κίνηση στον πίσω άξονα και κινητήρα κάτω από τα 2.000 κ.εκ.

Το αρχικό σχέδιο της Mazda ήταν η δημιουργία συνολικά 350 μονάδων, ωστόσο ένα αναπάντεχο γεγονός κατέστησε αδύνατη τη συνέχιση της παραγωγής. Όλα τα Mazda MX-5 Roadster Coupe παράγονταν στο εργοστάσιο «Mazda Ujina», με αποτέλεσμα μία καταστροφική πυρκαγιά στη μονάδα φανοποιείας να καταστήσει αδύνατη την ολοκλήρωση της παραγωγής. Κάπως έτσι, το σπάνιο Mazda MX-5 Roadster Coupe περιορίστηκε σε μόλις 175 αντίτυπα.

Από εκείνο το συμβάν κι έπειτα, η Mazda δεν ξανά επιδίωξε να δημιουργήσει μία «κλειστή» έκδοση του δημοφιλούς Miata. Βέβαια, στην τέταρτη γενιά (ND) προσφέρεται εργοστασιακή και δεύτερη έκδοση αμαξώματος. Πρόκειται για το MX-5 RF, το οποίο φέρει μεταλλική οροφή, με αποτέλεσμα 12 δευτερόλεπτα να αρκούν ώστε να μετατραπεί σε «Targa».

Σελ.
1
Η απίστευτη ιστορία πίσω από το πιο σπάνιο Mazda MX-5
Σελ.
2
Η καταστροφική πυρκαγιά και τα 175 αντίτυπα