Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα πιο τρελά AMG που εμφανίστηκαν ποτέ

Διαβάστηκε από 7259 αναγνώστες - 27/12/2020

2) Mercedes-Benz SL65 AMG Black Series
Η SL-class της Mercedes είναι ένα πολυτελές ανοιχτό grand tourer με το οποίο μπορείτε να κάνετε το γύρο της Ευρώπης όσο πιο γρήγορα μπορείτε και να κατέβετε ατσαλάκωτοι.

Το 2008, η AMG αποφάσισε να κατασκευάσει την πιο σκληροπυρηνική SL που υπήρξε ποτέ. Έτσι έκανε όλες τις τροποποιήσεις που μπορούσε στον υπερθετικό βαθμό. Turbo, φρένα, λάστιχα, ήταν όλα μεγαλύτερα, όπως μεγαλύτερα ήταν και τα φτερά που πλέον είχαν πρηστεί. Εκτός αυτού, στο πίσω μέρος υπήρχε μια μεγάλη αεροτομή και ένας λειτουργικός διαχύτης, ενώ η οροφή έγινε σταθερή.

Η σκληρή ανάρτηση, τα σταθερά bucket καθίσματα και το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, υποδήλωναν πως το αυτοκίνητο δεν προοριζόταν για γρήγορες ξεσκέπαστες βόλτες, αλλά για πόλεμο.

Ο χαρακτήρας και η ονομασία της SL65 AMG Black Series είναι σαν να μας προσκαλεί ο Darth Vader να πάμε στη σκοτεινή πλευρά. Και μάλλον θα μας αρέσει.



3) Mitsubishi AMG Galant
Όχι δεν κάνουμε λάθος. Ναι Mitsubishi Galant είναι αυτό. Και ναι, έχει βελτιωθεί από την AMG.

Πριν γίνει η AMG κομμάτι της Mercedes, ήταν ακόμα ανεξάρτητη εταιρεία, επομένως μπορούσε να ασχοληθεί με όλες τις μάρκες.
Έτσι, όταν 1989 η Mitsubishi ήθελε να βελτιώσει δύο μοντέλα της, απευθύνθηκε στους Γερμανούς.
Το ένα, το Mitsubishi Royal Debonair είχε μόνο αισθητικές επεμβάσεις, αλλά το Galant είχε βελτιωθεί συνολικά.
Ο 4G63 κινητήρας αναβαθμίστηκε και πλέον στρόφαρε στις 8000 rpm και απέδιδε 170 ατμοσφαιρικά άλογα.

Εκτός του ότι είναι γόνος συνεργασίας AMG με Mitsubishi, το αυτοκίνητο είναι και το μόνο προσθιοκίνητο μοντέλο που έφερε τα λογότυπο του γερμανικού Οίκου.



4) Mercedes-Benz CLK DTM AMG
Πριν εμφανιστεί η εξωφρενική Black Series, η πιο τρελή δημιουργία της AMG (που συνέχισε να θυμίζει αυτοκίνητο δρόμου) ήταν η CLK DTM, μια συλλεκτική έκδοση της CLK που εμφανίστηκε το 2004 και μέσω της οποίας η Mercedes γιόρτασε την νίκη του μοντέλου στο DTM.

Ο μηχανικά υπερτροφοδοτούμενος V8 κινητήρας απέδιδε 582 άλογα, και το αμάξωμα είχε φουσκωμένα φτερά, τεράστιες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα και μια μεγάλη φτερούγα πίσω, οι τροχοί είχαν slick ελαστικά και το εσωτερικό παρέπεμπε στο αγωνιστικό, αφού είχε full bucket καθίσματα και εσωτερικά δεσίματα.
Η τελική ταχύτητα του CLK DTM AMG ξεπερνούσε τα 320 km/h. Ακραίο.



5) Mercedes-Benz C30 CDi AMG
Από μια εξωφρενική CLK, πάμε σε ένα τρελό diesel.

Το μόνο diesel που έβαλε το χέρι της η AMG, για την ακρίβεια.
Το τρίλιτρο μοτέρ του C30 είχε πλέον 230 ίππους, οι οποίοι δεν είναι και άσχημοι για πετρελαιοκινητήρα, αλλά η ακριβή κοστολόγηση του μοντέλου δεν το βοήθησε να κάνει μεγάλες πωλήσεις.

Όπως και να έχει, το γεγονός πως είναι το μοναδικό diesel μοντέλο της AMG, κάνει το αυτοκίνητο σπάνιο.



6) Mercedes-Benz W124 AMG «Hammer»
Ο θρύλος λέει πως είχε γρηγορότερες επιδόσεις 100-200km/h από μια Lamborghini Countach. Ο κινητήρας ήταν ένας V8 5600 κυβικών, στριμωγμένος σε ένα τετράπορτο αυτοκίνητο. Η εμφάνισή του ήταν τόσο κακιασμένη, που ακόμα και αν κινούταν πίσω σας με 80km/h, θα κάνατε δεξιά.
Το αυτοκίνητο ήταν τόσο ωμό, που του δόθηκε το προσωνύμιο «σφυρί».

Σας παρουσιάζουμε το AMG Hammer, την ακραία έκδοση της W124, που χάρη στον θηριώδη κινητήρα της μπορούσε να πιάσει τα 300km/h.
Εκτός από τα τερατώδη μηχανικά του μέρη, ακόμα και η εμφάνιση του AMG Hammer ήταν διαβολική: Κατάμαυρο αμάξωμα, με μαυρισμένα όλα τα πάλαι ποτέ χρωμιωμένα εξαρτήματα, μαύρα λογότυπα, και μαύρα κέντρα στις εικονικές AMG ζάντες.
Και φυσικά, ο ήχος που έβγαζε ο V8…
 
Παρόλο που το «σφυρί» δεν είναι το πρώτο μοντέλο που κατασκεύασε η AMG, είναι αυτό που το 1986 τράβηξε την προσοχή όλου του πλανήτη επάνω της και έκανε γνωστή την εταιρεία.
Και όχι άδικα…