Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ποια σημερινά μοντέλα έχουν τις παλαιότερες ονομασίες
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ποια σημερινά μοντέλα έχουν τις παλαιότερες ονομασίες

24/12/2023

Οι περισσότερες ονομασίες των αυτοκινήτων δεν κρατούν πολύ. Μερικές εταιρείες τις αλλάζουν από γενιά σε γενιά, ενώ άλλες τις χρησιμοποιούν για μερικά χρόνια, και μετά τις καταργούν, σε μια προσπάθεια ριζικής ανανέωσης των αυτοκινήτων. Βλέπουμε τα μοντέλα με τις παλαιότερες ονομασίες που άντεξαν στο πέρασμα του χρόνου.

Στην ιστορία της αυτοκίνησης, λίγα είναι τα αυτοκίνητα που έχουν διατηρήσει την ονομασία τους αναλλοίωτη στο πέρασμα των χρόνων. Πολλά μοντέλα καταργήθηκαν εντελώς, αφού οι τάσεις και οι μόδες που άλλαξαν δεν τους επέτρεψαν πλέον να είναι ανταγωνιστικά, ενώ άλλα απέκτησαν καινούριο χαρακτηρισμό, σε μία προσπάθεια των εταιρειών να εκσυγχρονίσουν εντελώς τη γκάμα των οχημάτων τους, δείχνοντας πως τίποτα δεν έμεινε ίδιο σε σχέση με το παλαιότερο μοντέλο, ούτε η ονομασία του.
Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν περιπτώσεις όπου το όνομα ενός αυτοκινήτου διατηρείται αναλλοίωτο για δεκαετίες, κρατώντας έτσι μία ιστορική συνοχή και δίνοντας ένα αίσθημα οικειότητας στους αγοραστές και τους φίλους της εταιρείας. Βλέπουμε τα μοντέλα που έχουν τις παλαιότερες ονομασίες, οι οποίες συνεχίζονται από γενιά σε γενιά χωρίς παύση.
 


7) Nissan Skyline (1957)
 Μπορεί το Nissan Skyline να έγινε παγκοσμίως διάσημο χάρη στις θρυλικές GT-R εκδόσεις του, η δημοτικότητα των οποίον ώθησε την εταιρεία να διαχωρίσει την τελευταία γενιά και να την κάνει ξεχωριστό μοντέλο, όμως η ιστορία του αυτοκινήτου πηγαίνει αρκετά πίσω, και συγκεκριμένα στο 1957 όπου και παρουσιάστηκε το Prince Skyline, το οποίο ανήκε στην πολυτελή κατηγορία.

Η Prince Motor Company ήταν μία ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία ενώθηκε με την Nissan το 1966. Η γνωστή εταιρεία επέλεξε να διατηρήσει την ονομασία του μοντέλου, και να την συνεχίσει στις επόμενες γενιές.
Τα χρόνια πέρασαν, το μοντέλο κράτησε τον πολυτελή χαρακτήρα του, και απέκτησε παράλληλα τις sport, εμβληματικές εκδόσεις GT-R, αρχής γενομένης το 1969 με το PCG-10, της 3ης γενιάς Skyline.
Πλέον το αυτοκίνητο βρίσκεται στην 13η γενιά και στις αγορές εκτός Ιαπωνίας διατίθεται ως Infiniti Q50.
 

Σελ.
2
Οι ονομασίες των μοντέλων που άντεξαν στα χρόνια
Σελ.
3
Τα σύγχρονα μοντέλα με τα πιο παλιά ονόματα
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις