Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Οι ονομασίες των μοντέλων που άντεξαν στα χρόνια

Οι ονομασίες των μοντέλων που άντεξαν στα χρόνια

24/12/2023

6) Toyota Crown (1955)
Το Toyota Crown είναι ένα πολυτελές μοντέλο που ανήκει στην μεγάλη κατηγορία, και έχει τις ρίζες του στο ταπεινό Toyopet Crown του 1955. Η πρώτη γενιά, ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής σαν taxi, ενώ μελλοντικά απέκτησε και πιο πλούσια εξοπλισμένες εκδόσεις.
Έτσι, τα μοντέλα που ακολούθησαν ήταν πιο πολυτελή, ενώ η εταιρεία δημιούργησε ένα υπο-μοντέλο που βασιζόταν στο Crown και προοριζόταν αποκλειστικά για χρήση ως taxi στην Ιαπωνία.

Πριν από 2 χρόνια παρουσιάστηκε η 15η γενιά του μεγάλου Toyota, το οποίο συνεχίζει και είναι σύμβολο κύρους στην Ιαπωνία.
Η ονομασία έκανε την αρχή για την φιλοσοφία χαρακτηρισμού των επόμενων μοντέλων της εταιρείας, αφού «Crown» στα αγγλικά σημαίνει «στέμμα». Το Toyota Corona ονομάστηκε από τη λατινική μετάφραση της λέξης, ενώ οι Ιάπωνες έδωσαν στο sedan που ήταν μια κατηγορία κάτω, την ονομασία «Corolla», που σημαίνει στα λατινικά «μικρό στέμμα». Ή μικρή Corona αν θέλετε...


 
5) Chevrolet Corvette (1953)
Το όχημα που δημιουργήθηκε με σκοπό να είναι το πρώτο αμιγώς αμερικάνικο sport αυτοκίνητο, κατασκευάστηκε το 1953 και ήταν roadster.
Ενώ οι αρχικές πωλήσεις του μοντέλου ήταν χαμηλές, κάτι που οδήγησε στην παραλίγο παύση παραγωγής του, στο μέλλον έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές. Πρωταγωνίστησε στην αμερικάνικη σειρά «Route 66» από το 1960 έως το 1964, και ως αποτέλεσμα  έγινε σύμβολο της ελευθερίας και της περιπέτειας.

Το 1963 εμφανίστηκε η μυθική δεύτερη γενιά της Corvette, που έγινε γνωστή ως Sting Ray και παρήχθη και σε coupe αμάξωμα.
Το 1977 είδαμε το concept Aerovette, το οποίο είχε τον κινητήρα στο κέντρο. Αρχικά θα χρησιμοποιούταν ένας τετραρότορος Wankel, ενώ έπειτα επιλέχθηκε ένας V8 6,6 λίτρων. Το αυτοκίνητο έφτασε πολύ κοντά στην παραγωγή, και θα κατασκευαζόταν με V8 μοτέρ 5700 κυβικών, αλλά τελικά το project ακυρώθηκε.

Θα μπορούσαμε να πούμε πως η τρέχουσα, 8η γενιά της Chevrolet Corvette είναι ο πνευματικός απόγονος της Aerovette, αφού έχει τον κινητήρα στη μέση.


 
4) Toyota Land Cruiser (1951)
Το Toyota Land Cruiser γεννήθηκε από τον Πόλεμο της Κορέας το 1951. Οι ΗΠΑ ζήτησαν από την εταιρεία να κατασκευάσουν στρατιωτικά 4x4 οχήματα, αντίστοιχα των Jeep Willys, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν στο πεδίο της μάχης. Όπερ και εγένετο, με τα πρώτα Toyota Jeep BJ, τα οποία μετονομάστηκαν σε Toyota Land Cruiser, αφού η αμερικάνικη Willys κατείχε τα πνευματικά δικαιώματα της ονομασίας «Jeep».

Στην πάροδο των ετών, το Toyota Land Cruiser εξελίχθηκε από ένα (κυριολεκτικά) πολεμικό και σκληροτράχηλο 4x4 όχημα σε ένα πολυτελές μοντέλο, το οποίο δεν έχασε τις εκτός δρόμου ικανότητές του, ενώ η εταιρεία εξακολουθεί και παράγει στρατιωτικές εκδόσεις του αυτοκινήτου.

Πλέον βρισκόμαστε στην 8η γενιά του Toyota Land Cruiser, και η ονομασία είναι η πιο μακροχρόνια στην ιστορία της Toyota, ενώ το αυτοκίνητο είναι το SUV με το δεύτερο πιο παλιό όνομα που διατηρείται μέχρι σήμερα.
 

Σελ.
1
Ποια σημερινά μοντέλα έχουν τις παλαιότερες ονομασίες
Σελ.
2
Οι ονομασίες των μοντέλων που άντεξαν στα χρόνια
Σελ.
3
Τα σύγχρονα μοντέλα με τα πιο παλιά ονόματα

Αποκτήστε το εύκολα, με το πρόγραμμα Ford Easy με επιτόκιο 0,99% και 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect. ;Advertisement