Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Τα σύγχρονα μοντέλα με τα πιο παλιά ονόματα

Τα σύγχρονα μοντέλα με τα πιο παλιά ονόματα

24/12/2023

3) VW Transporter (1950)
Το van με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο οφείλει την ύπαρξή του στον Ben Pon, έναν Ολλανδό εισαγωγέα VW. Ο κ. Pon, πήγε στο εργοστάσιο της VW και είδε το Plattenwagen, μία πρωτόλεια κατασκευή βασισμένη στο σασί του σκαραβαίου, η οποία χρησιμοποιούταν από την εταιρεία για τη μεταφορά εξαρτημάτων. Έτσι, του γεννήθηκε η έμπνευση για τη δημιουργία ενός επαγγελματικού οχήματος, που θα χρησιμοποιούσε την πλατφόρμα του VW Beetle, θα είχε τον οδηγό εντελώς μπροστά, και τον κινητήρα πίσω. Το 1947 έκανε ένα πρόχειρο σκίτσο και το έδειξε στην VW, προτείνοντας ένα ωφέλιμο φορτίο 690kg. Επέμενε μάλιστα πως ένα τέτοιο όχημα θα ανταποκρινόταν πλήρως στις ανάγκες του κοινού.

Το αποτέλεσμα παρουσιάστηκε το 1950, και ήταν το περίφημο VW Transporter. 70 χρόνια μετά, και με πάνω από 13 εκατομμύρια πωλήσεις, μπορούμε να πούμε πως ο κύριος Pon είχε δίκιο.
Μάλιστα, τη δεκαετία του 1960, η Volkswagen είχε στην ιδιοκτησία της 80 φορτηγά πλοία, προκειμένου να μεταφέρονται τα καινούρια Beetle και Transporter σε όλο τον κόσμο.

Το van έχει κατασκευαστεί σε πάμπολλες παραλλαγές, και η 4η γενιά του 1990 ήταν η πρώτη που είχε υδρόψυκτο κινητήρα τοποθετημένο εμπρός. Τα Transporter που είναι διαθέσιμα σήμερα ανήκουν στην 6η γενιά του μοντέλου.


 
2) Ford F-Series (1948)
Η σειρά F της Ford είναι μία οικογένεια pickup, η οποία έκανε την εμφάνισή της πρώτη φορά το 1948 και ήταν ιδιαίτερα καινοτόμα. Μέχρι τότε, τα pickup οχήματα ήταν βασισμένα σε επιβατικά αυτοκίνητα, ή ήταν φορτηγά σε σμίκρυνση. Τα Ford F ήταν τα πρώτα pickup που σχεδιάστηκαν από την αρχή για τη συγκεκριμένη χρήση.
Η εταιρεία διαχώριζε τα μοντέλα με νούμερα, ανάλογα το ωφέλιμο βάρος που μπορούσε να υποστηριχθεί, και αρχικά χρησιμοποιούσε αριθμούς από το 1 ως το 8, ενώ από το 1952 και έπειτα η στρατηγική ονομασίας άλλαξε, και γεννήθηκαν τα γνωστά πλέον F-150, F-250 και F-350.

Η σειρά F είναι το pickup με τις περισσότερες πωλήσεις στις ΗΠΑ από το 1977 μέχρι σήμερα, ενώ από το 1981 και μετά είναι το πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο στη χώρα.
Τον Οκτώβριο του 2020 ξεκίνησε η παραγωγή της 14ης γενιάς του Ford F-Series.
 


1) Chevrolet Suburban (1935)
Το μοντέλο με την πιο μακροχρόνια ονομασία στην ιστορία της αυτοκίνησης, είναι και το SUV με το παλαιότερο όνομα.
Το πρώτο μοντέλο κατασκευαζόταν από το 1935 έως το 1940 και ήταν ουσιαστικά ένα station wagon αμάξωμα επάνω σε σασί φορτηγού, το οποίο μπορούσε να μεταφέρει μέχρι και 8 άτομα. Το αυτοκίνητο ήταν δίθυρο, κάτι που διατηρήθηκε μέχρι και την 5η γενιά του.
H εταιρεία δεν κατοχύρωσε τα πνευματικά δικαιώματα της ονομασίας, και έτσι στο μέλλον είδαμε αρκετά μοντέλα που ονομάζονταν «Suburban». Κανένα από αυτά όμως δεν κατάφερε να επιζήσει όσο το πρώτο, και πλέον η General Motors, η μητέρα της Chevrolet, είναι ο μόνος κάτοχος του ονόματος.
Με μήκος 5,73 μέτρα, το τρέχον Chevrolet Suburban 12ης γενιάς είναι το μεγαλύτερο SUV που υπάρχει, και ένα από τα μεγαλύτερα επιβατικά οχήματα που πωλούνται, ενώ χωράει 9 άτομα. Έχει αποτελέσει τη βάση για το αδελφό GMC Yukon XL και την πολυτελή Cadillac Escalade.
 

Σελ.
1
Ποια σημερινά μοντέλα έχουν τις παλαιότερες ονομασίες
Σελ.
2
Οι ονομασίες των μοντέλων που άντεξαν στα χρόνια
Σελ.
3
Τα σύγχρονα μοντέλα με τα πιο παλιά ονόματα

Αποκτήστε το εύκολα, με το πρόγραμμα Ford Easy με επιτόκιο 0,99% και 8 χρόνια εγγύηση Ford Protect. ;Advertisement