Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
8 φωτογραφίες »

Τα πιο παράξενα supercars της ιστορίας

10/12/2020

Τα supercars είναι φτιαγμένα έτσι ώστε να διαφέρουν από τα υπόλοιπα αυτοκίνητα της μάζας. Ορισμένα ακραία μοντέλα ξεχώριζαν από τα υπόλοιπα της κατηγορίας, αφού ήταν εντελώς ριζοσπαστικά και παράξενα! Θυμόμαστε τα πιο περίεργα από αυτά.

Τα supercars είναι η επιτομή του αυτοκινήτου-θρύλου, και δείχνουν τι μπορούν πραγματικά να κάνουν οι εταιρείες, αφού έχουν υψηλή τεχνολογία, εντυπωσιακό σχεδιασμό και εξωπραγματικές επιδόσεις. Αυτά τα οχήματα προκαλούν τον θαυμασμό όλων, αλλά βρίσκουν θέση σε γκαράζ λίγων, ενώ για τους περισσότερους αποτελούν ένα όνειρο το οποίο θα γίνει υπαρκτό μόνο στην αφίσα κάποιου εφηβικού δωματίου.

Αυτά τα αυτοκίνητα έχουν κατασκευαστεί έτσι ώστε να ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα, ταπεινά οχήματα που κυκλοφορούν στο δρόμο. Όμως, εκτός από τα γνωστά και μυθικά supercars που όλοι έχουμε λατρέψει, υπάρχουν ορισμένα που ήταν ιδιαίτερα περίεργα και διέφεραν ακόμα περισσότερο. Κάνουμε μια ανασκόπηση στα μοντέλα που μας εντυπωσίασαν με τις ιδιαιτερότητές τους.
 


1) Mitsuoka Orochi
Αυτό το παράξενο supercar κατάγεται από την Ιαπωνία, και η ονομασία του είναι εμπνευσμένη από έναν μυθικό ιαπωνικό δράκο με 8 κεφάλια και 8 ουρές. Το Mitsuoka Orochi έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 2001 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Tokyo, και κυκλοφόρησε στην αγορά το 2006.
Η εταιρεία το χαρακτήριζε ως ένα «fashion supercar», και ανέφερε πως ήταν «το κατάλληλο αυτοκίνητο για να οδηγείς, αν ήθελες να σε προσέξουν όλοι», ένας ισχυρισμός που είμαστε σίγουροι πως ήταν αληθής.

Το περίεργο μοντέλο δημιουργήθηκε με κύριο σκοπό την εμφάνιση και όχι τις επιδόσεις, και έτσι ο κινητήρας του ήταν ο σχετικά ήπιος Toyota 3MZ-FE που βρισκόταν και στα Camry, χωρητικότητας 3,3 λίτρων και απόδοσης 233 ίππων.
 
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις