Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Επιστροφή στην Ιαπωνία

28/4/2021

Το 1979, η δεύτερη, εφεδρική Celica πωλήθηκε σε έναν τότε αντιπρόσωπο της Toyota, που τη διατηρεί έως σήμερα, παρέα με άλλα 70 Ιαπωνικά αυτοκίνητα. Χωρίστηκε από την πολεμική αδελφή της, η οποία γύρισε πίσω στον τόπο που κατασκευάστηκε πριν μετατραπεί σε LB Turbo: Στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Από τη Schnitzer, πέρασε στα χέρια ενός άλλου θρυλικού βελτιωτή, της TOM`S, που είχε, και έχει, αγαστή συνεργασία με την Toyota, αφού εξέλισσε τα αγωνιστικά μοντέλα της εταιρείας.

Kοινοποίησε το »




Εκεί, το αυτοκίνητο συμμετείχε στο Fuji Super Silhouette Series, με οδηγό τον ιδρυτή της TOM`S, Nobuhide Tachi. Από τους 4 αγώνες που έλαβε μέρος, το κτήνος κέρδισε τον 1 και εγκατέλειψε στους άλλους 3. Έπειτα, η εταιρεία χρησιμοποίησε τη νέα Celica RA40, και το 1981 πούλησε την πολύπαθη LB Turbo στην TRUST, τον εμβληματικό βελτιωτή που εκτός Ιαπωνίας είναι γνωστός για τα προϊόντα που διαθέτει με την ονομασία GReddy.

Υπό την ιδιοκτησία της TRUST, που στο ενδιάμεσο επανέφερε τον εμπρόσθιο πρόβολο στην αρχική εκδοχή της Schnitzer, η Celica συνέχιζε να αγωνίζεται στις πίστες της Ιαπωνίας, χωρίς να φέρει κάποιο σπουδαίο αποτέλεσμα. Το 1984 διαλύθηκε ο θεσμός του Super Silhouette, και το θρυλικό αυτοκίνητο πωλήθηκε σε άγνωστο αγοραστή.



Έτσι, το θηρίο που έφτυνε μπάλες φωτιάς στο πέρασμά του, ξεχάστηκε σύντομα. Το κουφάρι του Αψαλτου Ήρωα, εθεάθη τελευταία φορά πριν από 12 χρόνια, παραμελημένο κάπου στην Ιαπωνία, με τα χρώματα της TRUST ξεθωριασμένα.
 
Η Toyota Celica LB Turbo του Group 5 είχε καλύτερη τύχη ως μινιατούρα, αφού οι Tamiya και Bburago το κατασκεύασαν τόσο σε πλαστικό κιτ, όσο και σε μεταλλικό μοντέλο. Το αγωνιστικό μπορεί να μην κατάφερε ποτέ να δρέψει δάφνες και να κατατροπώσει τις Porsche που το έβαλαν να διαγωνιστεί, αλλά, αποκτώντας θέση σε παιδικά δωμάτια και βιτρίνες συλλεκτών, έμεινε για πάντα στη μνήμη μας και συνέβαλλε στη δημιουργία των μελλοντικών petrolheads που το κράτησαν μικροί στα χέρια τους, εντυπωσιασμένοι από τα τεράστια φουσκώματα και τις μεγάλες φτερούγες.
 

Διαβάστε παρακάτω την σελίδα του άρθρου που σας ενδιαφέρει

Kοινοποίησε το »