Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
«Σύμμαχος» στο χάος της πόλης

«Σύμμαχος» στο χάος της πόλης

18/11/2020

Μέχρι πρότινος, τα μοντέλα της smart ήταν ευέλικτα στο αστικό περιβάλλον. Πλέον το EQ fortwo απέκτησε ένα επιπλέον θετικό στοιχείο. Αυτό είναι η απόλυτη ησυχία στην καμπίνα, μιας και ο μοναδικός ήχος είναι αυτός των αεροδυναμικών θορύβων. Με τον κύκλο στροφής να περιορίζεται στα μόλις 6,95 μ., είναι εύκολα κατανοητό ότι το smart EQ fortwo καταφέρνει να στρίβει άνετα σε κάθε στενό, να είναι ιδιαίτερα ευέλικτο και να παρκάρει κυριολεκτικά παντού. Όλα αυτά γίνονται μέσα σε ένα ευχάριστο και άνετο περιβάλλον. Το επιπλέον βάρος, το οποίο αγγίζει πλέον τα 1.095 κιλά, ανάγκασε τους μηχανικούς της γερμανικής να προχωρήσουν στην αναβάθμιση της ανάρτησης. Πλέον έχει γίνει αισθητά πιο σκληρή, αλλά σε καμία περίπτωση δε θα προβληματίσει. Η δυναμική συμπεριφορά στο σύνολο της είναι βελτιωμένη και σε αυτό συμβάλλει η τοποθέτηση των μπαταριών χαμηλά, ώστε να μειωθεί αισθητά το κέντρο βάρους του οχήματος. Κάτι τέτοιο προσφέρει μία επιπλέον σταθερότητα, όταν η ταχύτητα αυξάνεται.

Η τιμή εκκίνησης του smart EQ fortwo ορίζεται στα 24.990 ευρώ. Βέβαια, σε περίπτωση που ο υποψήφιος αγοραστής συνδυάσει την κρατική επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού και την έκπτωση απόσυρσης, η τελική τιμή διαμορφώνεται στα 19.960 ευρώ.
 


Συμπέρασμα
Το χαρακτηρίσαμε από τις πρώτες ημέρες της δοκιμής ως τον «άρχοντα της πόλης» και αυτός ο τίτλος δεν είναι υπερβολικός. Κινείται σβέλτα και η αυτονομία του αρκεί ώστε να καλυφθούν οι καθημερινές ανάγκες. Βέβαια, τις περισσότερες φορές, η φόρτιση στο τέλος της ημέρας είναι επιβεβλημένη. Για όσους αρκούνται στις δύο θέσεις, είναι μία επιλογή που θα διευκολύνει την καθημερινότητα και θα ελαττώσει σε μεγάλο βαθμό τα μηνιαία έξοδα μετακίνησης συγκριτικά με ένα «συμβατικό» όχημα με θερμικό μοτέρ.

Σελ.
1
Δοκιμάζουμε το αμιγώς ηλεκτρικό smart EQ fortwo
Σελ.
2
«Σύμμαχος» στο χάος της πόλης