Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Εξαιρετική σε όλες τις συνθήκες η Mercedes GLC 220d 4MATIC

Εξαιρετική σε όλες τις συνθήκες η Mercedes GLC 220d 4MATIC

30/1/2024

Η Mercedes GLC δείχνει ότι γεννήθηκε για να «γράφει» χιλιόμετρα σε όλες τις συνθήκες. Σε ανοιχτούς δρόμους χαίρεσαι να την οδηγάς. Ευθύβολη, με υψηλή ποιότητα κύλισης και καλή ηχομόνωση που δεν αφήνει τους αεροδυναμικούς θορύβους να χαλάσουν την ηρεμία της καμπίνας θα πάει ατσαλάκωτους τους επιβάτες στο προορισμό τους. Μέσα στην πόλη, το κοφτερό (και ελαφρύ στα προγράμματα ECO και Comfort) τιμόνι προσφέρει ευελιξία, και σε συνδυασμό με τους περιμετρικούς αισθητήρες, κάνουν το «κουμαντάρισμα» του επιβλητικού μοντέλου πιο εύκολο από όσο περιμένεις με την πρώτη ματιά. Τέλος δεν θα διστάσει να μπει και σε χωμάτινες διαδρομές, καταφέρνοντας τα εξαιρετικά καλά, με τη Mercedes να προσφέρει off-road πακέτο για τους περιπετειώδεις ιδιοκτήτες.

Με κομψή και δυναμική εμφάνιση

Η δυναμική φαίνεται και στο κομμάτι της εμφάνισης, όπου μπορεί σε σχέση με την προκάτοχο της να μην έχει αλλάξει εντυπωσιακά, αλλά η νέα Mercedes GLC έχει αρκετά φρέσκα στοιχεία και σαφώς αυξημένες εξωτερικές διαστάσεις. H minimal διάθεση των σχεδιαστών αποτυπώνεται στο αμάξωμα, με τις καθαρές γραμμές και καμπύλες να δημιουργούν ένα κομψό κι επιβλητικό αποτέλεσμα.



Το μυώδες καπό, η μεγάλη γρίλια της μάσκα, οι αιχμηροί προβολείς και οι 20αρες ζάντες (που φόραγε το αυτοκίνητο της δοκιμής μας) τονίζουν τη δυναμική συμπεριφορά του μοντέλου, με τα πίσω τρισδιάστατα LED φώτα δύο τμημάτων και τα σκαλοπάτια να ολοκληρώνουν την εμφάνιση!

Γεμάτη τεχνολογία

Στο εσωτερικό εκτός από τα ποιοτικά υλικά, πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη μνεία στα καθίσματα που υπόσχονται άνεση και στήριξη όσο ο οδηγός γράφει χιλιόμετρα, αν κι είναι ελαφρώς πιο σκληρά από όσο θα θέλαμε, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι παραμετροποιείται σύμφωνα με τα θέλω του οδηγού. Αυτό βέβαια που τραβάει το μάτι όπως το μέλι τις μύγες, είναι η κεντρική οθόνη 12,3 ιντσών του συστήματος MBUX, που θυμίζει κάτι από S-Class και ουσιαστικά είναι η προέκταση της κεντρικής κονσόλας. Μεταξύ των διευρυμένων λειτουργιών υπάρχει κι ο φωνητικός βοηθός, έστω και στα αγγλικά, ο οποίος πραγματικά μπορεί να σας λύσει τα χέρια, ενώ θα σας πει μέχρι κι ανέκδοτο αν του το ζητήσετε.



Η τιμή εκκίνησης της νέας Mercedes GLC 220d είναι τα 75.550 ευρώ, ενώ η εισαγωγική βενζινοκίνητη ξεκινάει από τα 73.300 ευρώ.

Συμπέρασμα
Μπορεί η Mercedes GLC 220d να μην απευθύνεται σε όλα τα πορτοφόλια, αλλά σίγουρα όσοι την αποκτήσουν θα έχουν στην κατοχή τους ένα ολοκληρωμένο πολυτελές SUV που δεν θα τους ξεζουμίζει χρήματα για καύσιμο και ταυτόχρονα θα τους προσφέρει πρακτικότητα, εργονομία, δύναμη και χώρους

 
Τεχνικά χαρακτηριστικά* Mercedes GLC 220d
Κινητήρας  
Κυβισμός (κ.εκ.) 1.993
Κύλινδροι/Βαλβίδες Απρ-16
Τροφοδοσία Πετρελαίο
Ισχύς (ίπποι/σ.α.λ.) 197
Ροπή (Nm/σ.α.λ.) 440
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση 9/αυτόματο/μπροστά
Start/Stop NAI
Eπιδόσεις  
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 8,4
60-100 χλμ./ώρα (δλ.) 4,8
80-120 χλμ./ώρα (δλ.) 5,7
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 219
Βάρος με οδηγό (κιλά) 2.070
Κατανάλωση (λτ./100 χλμ.)  
Μέση εργοστασιακή WLTP 5,6
Μέση Δοκιμής 7,8
Εκπομπές CO2 (γρ./χλμ.) WLTP 136-155
Ρεζερβουάρ (λτ.) 62
Πορτμπαγκάζ (λτ.) 620-1.680
Τιμή από (ευρώ) 75.550

Σελ.
1
Mercedes GLC 220d 4MATIC: Πετρέλαιο, mHEV και πολυτέλεια
Σελ.
2
Εξαιρετική σε όλες τις συνθήκες η Mercedes GLC 220d 4MATIC