autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Δοκιμή Ecocar Yudo
12 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Δοκιμή Ecocar Yudo

Ecocar Yudo: Πόσο καλό είναι το ηλεκτρικό SUV πόλης;

21/5/2024

Το Ecocar Yudo έχει στυλάτο σχεδιασμό και «μαζεμένες» διαστάσεις.
Το εσωτερικό έχει μπόλικη τεχνολογία και χώρους για 4 ενήλικες.
Η μπαταρία έχει αυτονομία 315 χλμ, η τελική ταχύτητα είναι 130 χλμ/ώρα.
Είναι εστιασμένο για κίνηση στην πόλη, θα ταξιδέψει και σε ανοιχτό δρόμο.

Το Ecocar Yudo έχει στυλάτο σχεδιασμό και «μαζεμένες» διαστάσεις

Το Yudo είναι η νέα πρόταση της Ecocar και ανήκει στην κατηγορία των ηλεκτρικών μικρών SUV.  Ο σχεδιασμός του μοντέλου είναι δυναμικός και ταυτόχρονα κομψός, με στοιχεία όπως τα στενά εμπρός φανάρια, οι μυώδεις επιφάνειες και ο τονισμένος πίσω προφυλακτήρας με την αεροτομή να «αγκαλιάζει» το πίσω παρμπρίζ να ενισχύουν το sport στοιχείο, χωρίς όμως να γίνονται υπερβολικά.
Το μήκος του αυτοκινήτου είναι λίγο πάνω από 4 μέτρα και η απόσταση από το έδαφος 16,5 εκατοστά.

Το εσωτερικό έχει μπόλικη τεχνολογία και χώρους για 4 ενήλικες

Αντίστοιχα μοντέρνο είναι και το εσωτερικό του Ecocar Yudo. Στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται η έγχρωμη οθόνη αφής του συστήματος infotainment, διάστασης 12,3 ιντσών, ενώ από κάτω μια οριζόντια φάσα με εφέ ξύλου και ατμοσφαιρικό φωτισμό συμβάλλει στο μινιμαλιστικό και καλαίσθητο design. Οι χώροι για μικροαντικείμενα είναι μπόλικοι, αυξάνοντας την εργονομία, και στο Yudo θα ταξιδέψουν άνετα 4 ενήλικες επιβάτες. Το πορτ-μπαγκάζ έχει όγκο 310 λίτρα.

Η μπαταρία έχει αυτονομία 315 χλμ, η τελική ταχύτητα είναι 130 χλμ/ώρα

Ο ηλεκτροκινητήρας του Ecocar Yudo έχει ισχύ 94 άλογα και τροφοδοτείται από μπαταρία χωρητικότητας 41,7 kWh. Η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι 130 χλμ/ώρα, επομένως το Yudo είναι ικανό να κινηθεί απροβλημάτιστα σε εθνική οδό, ενώ κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας είδαμε πραγματική αυτονομία 315 χιλιομέτρων σε φυσιολογικές συνθήκες της καθημερινότητας.
Με χρήση DC ταχυφορτιστή η μπαταρία γεμίζει από το 10 στο 80% μέσα σε 45 λεπτά, ενώ σε οικιακό wallbox εναλλασσόμενου ρεύματος η φόρτιση από 10 στο 100% ολοκληρώνεται μέσα σε 7 ώρες.

Είναι εστιασμένο για κίνηση στην πόλη, θα ταξιδέψει και σε ανοιχτό δρόμο

Η ανάρτηση του Ecocar Yudo είναι ρυθμισμένη με γνώμονα την άνεση των επιβατών στην πόλη. Ως εκ τούτου οι ανωμαλίες του δρόμου αποσβένονται πολύ καλά, ενώ η μεταβαλλόμενη ηλεκτρική υποβοήθηση του συστήματος διεύθυνσης κάνει την αίσθηση του τιμονιού ελαφριά, συμβάλλοντας στην αυξημένη ευελιξία.
Όταν η ταχύτητα αυξάνεται το τιμόνι βαραίνει και συνολικά το Yudo είναι σταθερό και κατάλληλο για κίνηση σε αυτοκινητόδρομο. Το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι πως οι πλευρικοί άνεμοι γίνονται ελαφρώς αισθητοί, χωρίς όμως να τρομάξουν τους επιβάτες.
Σε επαρχιακούς δρόμους με στροφές εμφανίζονται λίγες κλίσεις, απόρροια της ανάρτησης που είναι εστιασμένη στην άνεση. Παρόλα αυτά δεν θα γίνουν ενοχλητικές.

Στις σελίδες που ακολουθούν θα διαβάσετε αναλυτικά τη δοκιμή του Ecocar Yudo.

Σελ.
2
Το Ecocar Yudo έχει στυλάτο σχεδιασμό και «μαζεμένες» διαστάσεις
Σελ.
3
Εσωτερικό με μπόλικη τεχνολογία και χώρους για 4 ενήλικες
Σελ.
4
Η μπαταρία του Ecocar Yudo έχει αυτονομία 315 χλμ, η τελική ταχύτητα είναι 130 χλμ/ώρα
Σελ.
5
Το Ecocar Yudo είναι εστιασμένο για κίνηση στην πόλη, θα ταξιδέψει και σε ανοιχτό δρόμο
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε