Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford Ranger Raptor: «SUV» στο δρόμο, «κτήνος» στο χώμα!
14 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Ranger Raptor: «SUV» στο δρόμο, «κτήνος» στο χώμα!

Διαβάστηκε από 75240 αναγνώστες - 25/2/2024

Το Ford Ranger Raptor αποτελεί τη σκληροπυρηνική έκδοση του δημοφιλούς pick-up και διαθέτει τρίλιτρο βενζινοκινητήρα με 292 άλογα. Το δοκιμάζουμε εντός και εκτός δρόμου.

Δοκιμάζουμε το Ford Ranger Raptor των 292 ίππων

Το Ford Ranger είναι ένα από τα πιο δημοφιλή μοντέλα της pick-up κατηγορίας, με την ολοκαίνουργια τελευταία γενιά να είναι διαθέσιμη τόσο σε σκληροτράχηλες όσο και σε πιο πολυτελείς εκδόσεις, αναλόγως των προτιμήσεων και της χρήσης που θα κάνει ο κάθε αγοραστής.

Η κατηγορία των pick-ups, των «αγροτικών» όπως τα λέμε στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα ποθητή από πολλούς, με το φορολογικό σύστημα της χώρας δυστυχώς να καθιστά τα συγκεκριμένα μοντέλα έναν απαγορευμένο καρπό για τους περισσότερους από εμάς. Στο εξωτερικό η χρήση των pick-ups είναι αρκετά πιο διαδεδομένη, και ως εκ τούτου οι εταιρείες εξελίσσουν συνεχώς τα εν λόγω οχήματα. Πλέον απέχουν παρασάγγας από τα «αγροτικά» με τα σπαρτιάτικα εσωτερικά και τις «ξερές» αναρτήσεις του παρελθόντος και έχουν αποκτήσει ποιοτικές καμπίνες που αρμόζουν σε μεσαία sedans και οδική συμπεριφορά που θυμίζει SUV.

Στην κορυφή της γκάμας του Ranger βρίσκεται το Ranger Raptor, ένα όχημα που έχει εξελιχθεί από την Ford Performance και υπόσχεται εκρηκτικές εκτός δρόμου επιδόσεις σε κάθε τερέν. Δοκιμάζουμε την έκδοση του Ford Ranger Raptor με τον τρίλιτρο V6 βενζινοκινητήρα ο οποίος έχει 2 turbo και αποδίδει 292 άλογα.

Η εμφάνιση του Ford Ranger Raptor μαρτυρά τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα του




Κοιτώντας το Ford Ranger Raptor, ακόμα και οι αμύητοι στα αυτοκίνητα θα παρατηρήσουν πως δεν πρόκειται για ένα απλό «αγροτικό».  Οι φαρδιές προσθήκες στα φτερά, η προστατευτική μεταλλική «ποδιά» στον εμπρόσθιο προφυλακτήρα και τα πλαϊνά σκαλοπάτια συμπληρώνουν την ήδη αμερικάνικη αισθητική του μοντέλου και τονίζουν τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα του. Στο τελευταίο συμβάλλει και η μεγάλη απόσταση από το έδαφος, 27,2 εκατοστά, καθώς και οι κοντοί πρόβολοι, που σε προϊδεάζουν για τις εκτός δρόμου ικανότητες του «θηρίου».

Σελ.
2
Η καμπίνα του Ford Ranger Raptor έχει «αύρα» πολυτέλειας
Σελ.
3
3λιτρο V6 μοτέρ με 292 άλογα και 491 Nm ροπή για το Ford Ranger Raptor
Σελ.
4
Θυμίζει SUV στην άσφαλτο το Ford Ranger Raptor
Σελ.
5
Το πραγματικό, «κτηνώδες» πρόσωπο του Ford Ranger Raptor φαίνεται εκτός δρόμου
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε