Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
3λιτρο V6 μοτέρ με 292 άλογα και 491 Nm ροπή για το Ford Ranger Raptor
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

3λιτρο V6 μοτέρ με 292 άλογα και 491 Nm ροπή για το Ford Ranger Raptor

Διαβάστηκε από 75391 αναγνώστες - 25/2/2024

Κάτω από το καπό με τα κάθετα νεύρα φωλιάζει ο τρίλιτρος V6 βενζινοκινητήρας EcoBoost που με τη βοήθεια 2 turbo αποδίδει 292 άλογα και 491 Nm ροπής. Το κιβώτιο ταχυτήτων είναι αυτόματο 10 σχέσεων, ενώ η κίνηση μεταδίδεται επιλεκτικά σε όλους τους τροχούς. Επιπλέον υπάρχει πολλαπλασιασμός των σχέσεων μετάδοσης (τα λεγόμενα «αργά») ενώ τόσο το εμπρός, όσο και το πίσω διαφορικό μπορούν να «κλειδώσουν» στο 100%.
Η ανάρτηση του Ford Ranger Raptor είναι ρυθμιζόμενη της FOX, μιας εταιρείας-θρύλου στο χώρο του off roading, η οποία διαθέτει αισθητήρες που παρακολουθούν τα δεδομένα του οχήματος και τις εντολές του οδηγού σε ρυθμό 500 φορές το δευτερόλεπτο. Χάρη σε αυτό η απόσβεση προσαρμόζεται σε πραγματικό χρόνο και συμβάλλει στην εξαιρετική απορρόφηση των κακοτεχνιών του δρόμου.



Οι λειτουργίες οδήγησης του Ranger Raptor είναι συνολικά 7: Normal, Sport, Slippery, Mud/Ruts, Rock Crawl, Sand και Baja. Η τελευταία ουσιαστικά είναι εξελιγμένη για να κινείσαι γρήγορα εκτός δρόμου και ενεργοποιεί και σύστημα anti-lag για να μην «ξεμένει» ποτέ από δύναμη το μοτέρ.
Ο οδηγός μπορεί να παραμετροποιήσει  την ανάρτηση, το τιμόνι αλλά και την εξάτμιση, με την τελευταία να διαθέτει ενεργά κλαπέτα και 4 επιλογές: Quiet, Normal, Sport και Baja.

Όσον αφορά στην επιτάχυνση, τα 100 χλμ/ώρα από στάση έρχονται σε 7,9 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με τη Ford, η μέση κατανάλωση σε κύκλο WLTP είναι 13,8 λτ/100 χλμ.

Σελ.
1
Η εμφάνιση του Ford Ranger Raptor μαρτυρά τον σκληροπυρηνικό χαρακτήρα του
Σελ.
2
Η καμπίνα του Ford Ranger Raptor έχει «αύρα» πολυτέλειας
Σελ.
3
3λιτρο V6 μοτέρ με 292 άλογα και 491 Nm ροπή για το Ford Ranger Raptor
Σελ.
4
Θυμίζει SUV στην άσφαλτο το Ford Ranger Raptor
Σελ.
5
Το πραγματικό, «κτηνώδες» πρόσωπο του Ford Ranger Raptor φαίνεται εκτός δρόμου