Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Το Opel Corsa είναι το γρηγορότερο σε προσπέραση και έχει πλούσιο βασικό εξοπλισμό

Το Opel Corsa είναι το γρηγορότερο σε προσπέραση και έχει πλούσιο βασικό εξοπλισμό

Διαβάστηκε από 41337 αναγνώστες - 31/1/2024

Το Opel Corsa βρίσκεται στην κορυφή των εταιρικών πωλήσεων, με 5.195 ταξινομήσεις. Τα πράσινα σημεία του μοντέλου είναι τα παρακάτω:

ΘετικάΤο Opel Corsa ανανεώθηκε πρόσφατα και έχει καλή τιμή, από 18.500 ευρώ

Το Opel Corsa ανανεώθηκε πρόσφατα και είναι ιδιαίτερα μοντέρνο, με το νέο Opel Vizor να κάνει την εμφάνιση του οχήματος δυναμική. Η τιμή του αυτοκινήτου, που ξεκινά από τα 18.500 ευρώ για την εισαγωγική έκδοση των 75 ίππων, είναι καλή για τα δεδομένα της κατηγορίας.





ΘετικάΤο Opel Corsa καίει λίγο στο ταξίδι

Σύμφωνα με τις μετρήσεις μας, το Opel Corsa με το μοτέρ των 100 ίππων καταναλώνει 4,8 λτ/100 χλμ σε συνθήκες αυτοκινητοδρόμου, ένα νούμερο που είναι καλύτερο από το μέσο όρο της κατηγορίας, λαμβάνοντας υπόψη τόσο απλά βενζινοκίνητα, όσο και ήπια και full υβριδικά μοντέλα.


 

ΘετικάΕίναι το καλύτερο σε προσπέραση σε εθνική και 2ο στον επαρχιακό

Η ίδια έκδοση είναι η ταχύτερη σε προσπέραση σε αυτοκινητόδρομο, με τη διαδικασία 80-120 χλμ/ώρα να ολοκληρώνονται σε 9,5 δευτερόλεπτα. Στις ρεπρίζ 60-100 χλμ/ώρα, δηλαδή στην προσπέραση σε επαρχιακό οδικό δίκτυο, το Opel Corsa με τα 100 άλογα έρχεται 2ο με 7,13 δευτερόλεπτα. Σημειώνουμε πως η σύγκριση έγινε μεταξύ μοντέλων με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων.


 

ΘετικάΈχει πλούσιο εξοπλισμό ακόμα και στην βασική του έκδοση

Το εισαγωγικό πακέτο εξοπλισμού του ανανεωμένου Opel Corsa είναι το Edition.  Αυτό κρίνεται αρκετά πλούσιο, αφού διαθέτει αυτόματο φρενάρισμα, σύστημα διατήρησης στη λωρίδα κυκλοφορίας, προβολή των σημάτων του Κ.Ο.Κ στον πίνακα οργάνων, προειδοποίηση κόπωσης οδηγού, LED φανάρια με αισθητήρα φωτός, εμπρός-πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος, air condition,  cruise control και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέπτες.


 

ΘετικάΤο Opel Corsa έχει καλή οδική συμπεριφορά και δυνατά φρένα

Στο δρόμο, το Opel Corsa έχει καλή οδική συμπεριφορά, με το σύστημα διεύθυνσης να είναι ακριβές και την ανάρτηση να περιορίζει τις κλίσεις του αμαξώματος, χωρίς όμως να θυσιάζει την άνεση. Επιπλέον, το γερμανικό μικρό έχει ισχυρά φρένα, με την έκδοση των 130 ίππων να χρειάζεται 36,6 μέτρα για να ακινητοποιηθεί από τα 100 χλμ/ώρα και αυτή με τα 100 άλογα να ολοκληρώνει την ίδια διαδικασία σε 37,1 μέτρα, αριθμοί αμφότεροι καλύτεροι από το μέσο όρο.


 

Σελ.
1
Γιατί πούλησαν τόσο πολύ σε leasing τα Corsa/208/C3;
Σελ.
2
Το Opel Corsa είναι το γρηγορότερο σε προσπέραση και έχει πλούσιο βασικό εξοπλισμό
Σελ.
3
Το Citroen C3 ήταν το φθηνότερο από τα 3, και με σούπερ χαμηλή κατανάλωση 3,9 λτ/100χλμ.
Σελ.
4
Το Peugeot 208 έχει μοντέρνα, βραβευμένη σχεδίαση και καλή ποιότητα κύλισης