Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Skoda Fabia: Στα 83.000 χλμ έκοψε καλώδιο μίζας
7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Skoda Fabia: Στα 83.000 χλμ έκοψε καλώδιο μίζας

21/11/2023

Καλή μεν σε χώρους αλλά…
Κόπηκε το καλώδιο της μίζας στα 83.000 χλμ.
Ο TSI 1000άρης κινητήρας καίει λάδια.
Οι πίσω δίσκοι φθείρονται πολύ γρήγορα.

Καλή μεν σε χώρους αλλά…

Η Skoda Fabia της 3ης γενιάς είναι πιο ευρύχωρη από το μέσο όρο της κατηγορίας της. Εμπρός είναι αντάξια μικρομεσαίων οχημάτων, ενώ πίσω οι χώροι είναι αντίστοιχοι με αυτούς του VW Golf MK5. Το πορτ-μπαγκάζ έχει ωφέλιμο όγκο 330 λίτρα.

Κόπηκε το καλώδιο της μίζας στα 83.000 χλμ στον TSI 1,2 λίτρων

Όταν η γερμανική AutoBild δοκίμασε μια Fabia της συγκεκριμένης γενιάς με τον TSI κινητήρα 1,2 λίτρων για 100.000 χιλιόμετρα, κόπηκε το καλώδιο της μίζας στα 83.000 χιλιόμετρα. Η αιτία ήταν το γεγονός πως το συγκεκριμένο καλώδιο ήταν υπερβολικά κοντό και ήταν συνεχώς τεντωμένο.

Ο χιλιάρης TSI χάνει λάδια

Ο κινητήρας της Fabia που δοκιμάζουμε ως μεταχειρισμένη είναι χιλιάρης ατμοσφαιρικός με ισχύ 75 άλογα και είναι αξιόπιστος. Η κατανάλωση κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας ήταν 5,7 λίτρα/100 χλμ, ενώ τα πάντα λειτουργούσαν σωστά.

Το TSI μοτέρ 1 λίτρου είναι πιο σβέλτο και έχει ισχύ 95 ή 110 άλογα. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετές αναφορές για διαρροές λαδιών στο συγκεκριμένο μηχανικό σύνολο.

Οι πίσω δίσκοι φθείρονται πολύ γρήγορα

Όσον αφορά στις φθορές, αυτές εστιάζονται στα πίσω δισκόφρενα σε όσα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με αυτά. Πιο αναλυτικά, σε συχνές περιπτώσεις η δαγκάνα ακουμπά στο δίσκο, προκαλώντας την πρόωρη φθορά του τελευταίου.

Το μοντέλο της δοκιμής μας προέρχεται από τη Γερμανία και παρατηρήθηκε σκουριά στο τελικό καζανάκι της εξάτμισης, κάτι που οφείλεται στο αλάτι που χρησιμοποιείται στους γερμανικούς δρόμους το χειμώνα, το οποίο κατά πάσα πιθανότητα δεν ξεπλενόταν σωστά από τον προηγούμενο ιδιοκτήτη κατά τον καθαρισμό του αυτοκινήτου.

Ας δούμε αναλυτικά τη δοκιμή της μεταχειρισμένης Skoda Fabia στις σελίδες που ακολουθούν!

Σελ.
2
Πόσο καλή είναι η προηγούμενη Skoda Fabia ως μεταχειρισμένη;
Σελ.
3
Οι πίσω δίσκοι φθείρονται πολύ γρήγορα
Σελ.
4
Η προηγούμενη Skoda Fabia έχει καλούς χώρους
Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε