Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Η Shell κλείνει πρατήρια για να επενδύσει σε σταθμούς φόρτισης

Η Shell κλείνει πρατήρια για να επενδύσει σε σταθμούς φόρτισης

21/3/2024

Κλείνει 1.000 πρατήρια καυσίμων σε όλο τον κόσμο
H Shell έχει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πρατηρίων στον κόσμο
Στην Κίνα οι περισσότεροι σταθμοί φόρτισης της Shell

Κλείνει 1.000 πρατήρια καυσίμων σε όλο τον κόσμο

Η Shell ανακοίνωσε σήμερα ότι προτίθεται να κλείσει περίπου 1.000 από τα 46.000 σημεία λιανικής πώλησης που διαθέτει παγκοσμίως μέχρι το τέλος του 2025. Αυτά τα σημεία αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 3% του συνόλου. Παρά τον σχετικά μικρό αριθμό, η εταιρεία επισημαίνει ότι αυτή η κίνηση θα συμβάλει στην αντιμετώπιση της αυξανόμενης ζήτησης για δημόσιους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. 

H Shell έχει ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα πρατηρίων στον κόσμο.

Αν και η εταιρεία δεν διευκρινίζει την ακριβή τοποθεσία των πρατηρίων που θα κλείσει, ανακοίνωσε ορισμένους στόχους για τους σταθμούς φόρτισης ηλεκτρικών. Το 2023, η Shell διέθετε 54.000 σημεία φόρτισης παγκοσμίως. Σχεδιάζει να αυξήσει αυτόν τον αριθμό σε 70.000 μέχρι το 2025 και σε 200.000 μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Η Shell επικεντρώνεται στη δημόσια φόρτιση και όχι στην οικιακή φόρτιση, επειδή πιστεύει ότι αυτή θα είναι περισσότερο απαραίτητη για τους πελάτες της και θεωρεί πως έχει σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα όσον αφορά τις τοποθεσίες, καθώς το παγκόσμιο δίκτυο πρατηρίων της είναι ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο. 

Στην Κίνα οι περισσότεροι σταθμοί φόρτισης της Shell

Προς το παρόν, η πλειοψηφία των σταθμών φόρτισης της Shell βρίσκεται στην Κίνα, με την Ευρώπη να αποτελεί μια άλλη σημαντική αγορά, ενώ μόνο μια μειοψηφία των σταθμών φόρτισης βρίσκεται στις ΗΠΑ. Η Shell επισημαίνει ότι το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων στις πωλήσεις έχει αυξηθεί από λιγότερο από 3% το 2018 σε 18% το 2023. 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις