autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS

    Κόστος Χρήσης: Τι θα κοστίσει στην 3ετία;

    Διαβάστηκε από 44442 αναγνώστες

    Αναμφίβολα, η συμβίωση μας με το αυτοκίνητο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από το κόστος χρήσης που απαιτείται. Δείτε συγκεντρωτικά για κάθε μοντέλο της δοκιμής μας, το κόστος χρήσης του για τα 3 πρώτα χρόνια ή για 45.000 χιλιόμετρα.

    Στις οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε όλοι μας, η προσπάθεια μείωσης των εξόδων μας είναι επιτακτική ανάγκη. Σαφώς κι ο τομέας του αυτοκινήτου δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος, μιας κι εκεί προσπαθούμε να κάνουμε τις εκπτώσεις μας. Να έχετε υπόψη σας όμως πως, τιτάνιο ρόλο στην προσπάθεια μείωσης του κόστους χρήσης ενός αυτοκινήτου, παίζει η αρχική επιλογή. Ο κατασκευαστής, οι υπηρεσίες που προσφέρει μετά την πώληση και η ποιότητα κατασκευής, βοηθούν ή διαγράφουν κάθε προσπάθεια του οδηγού να κινηθεί οικονομικότερα.

    Τι προσέχουμε
    Παρακάτω, σας παραθέτουμε ορισμένα σημεία, τα οποία μπορούν να μεταβάλλουν άρδην το κόστος χρήσης του αυτοκινήτου μας.
    1) Service εντός εγγύησης: Ακολουθήστε με συνέπεια το πρόγραμμα συντήρησης του αυτοκινήτου σας, ώστε αυτό να είναι πάντοτε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση κι έτσι να αποφύγετε το κόστος κάποιας απρόβλεπτης επισκευής.
    2) Service εκτός εγγύησης: Μετά το τέλος της εγγύησης, μπορείτε να επιλέξετε το συνεργείο της επιλογής σας για τη συντήρηση του οχήματος σας. Βέβαια, οι περισσότερες εταιρείες έχουν πλέον δημιουργήσει ανταγωνιστικά πακέτα συντήρησης για τα μοντέλα τους, ανάλογα με την ηλικία τους και τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει. 
    3) Επέκταση εγγύησης: Για τους περισσότερους αποτελεί προτεραιότητα και συνήθως συνοδεύει την αγορά ενός νέου αυτοκινήτου. 
    Υπό κάποιες συνθήκες, μπορεί να αποκτηθεί και πριν την λήξη της αρχικής εγγύησης σε ορισμένες εταιρείες. Αν πραγματοποιηθεί την στιγμή της αγοράς του αυτοκινήτου, τότε συνήθως παρέχεται ως δώρο από το σημείο πώλησης ή επιβαρύνει ελάχιστα την τιμή πώλησης του αυτοκινήτου.
    4) Ασφάλιστρα: Οι τιμές διαφοροποιούνται από εταιρεία σε εταιρεία, όχι μόνο λόγω της εμπορικής τους πολιτικής, αλλά και εξαιτίας άλλων παραγόντων, όπως το επάγγελμά σας ή ο τόπος διαμονής σας. Αν ασφαλίσετε στην ίδια εταιρεία περισσότερα από ένα αυτοκίνητα, έχετε έκπτωση. Αν ως μόνιμο τόπο κατοικίας δηλώνετε περιοχή εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας, το ασφάλιστρο σας είναι μειωμένο. Η έρευνα αγοράς αποτελεί το σημείο-κλειδί για την σωστή επιλογή η οποία κρίνεται από την σχέση οικονομίας/ αξιοπιστίας. Δώστε μεγάλη προσοχή στην περίπτωση που έχετε ασφαλισμένο το αυτοκίνητο σας για κλοπή, ολική ή μερική. Η αξία του αυτοκινήτου σας μειώνεται χρόνο με το χρόνο. Φροντίστε να μειώνεται αναλόγως και το ποσό που αναγράφεται στο συμβόλαιο και αφορά σε πιθανή αποζημίωση για κλοπή ή καταστροφή του αυτοκινήτου.  
    5) Ελαστικά: Να θυμάστε ότι, ελέγχουμε την πίεση των ελαστικών μας 3 έως 4 φορές το μήνα, πάντοτε όταν τα ελαστικά είναι ακόμη κρύα, όταν δηλαδή δεν έχουν διανύσει μεγάλη απόσταση. Λανθασμένη πίεση στα ελαστικά μεταφράζεται σε πρόωρη φθορά τους, σε αυξημένη κατανάλωση. Παράλληλα, ελέγχουμε συχνά το βάθος του πέλματος και την συνολική κατάσταση του ελαστικού για φθορές. Θυμηθείτε ότι αλλάζοντας ελαστικά δεν ξεφεύγουμε από τις διαστάσεις που προτείνει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου, καθώς οτιδήποτε μεγαλύτερο σε διαστάσεις επιβαρύνει την κατανάλωση καυσίμου.
    6) Καύσιμα: Πέρα από την τιμή, πρέπει να έχετε κατά νου και την ποιότητα καυσίμων. Κάντε την έρευνα αγοράς που πρέπει, ώστε να βρείτε το σημείο ισορροπίας μεταξύ συμφέρουσας τιμής και ποιοτικού προϊόντος. 
    Έτσι και τα λεφτά σας δεν θα πηγαίνουν χαμένα, ενώ θα μπορείτε να αποφύγετε και κάποια πιθανή βλάβη από κακής ποιότητας καύσιμο.
    7) Τρόπος οδήγησης: Οδηγήστε οικονομικά! Προσοχή δεν είπαμε αργά, αλλά οικονομικά. Φροντίστε να αλλάζετε ταχύτητες στο ωφέλιμο εύρος στροφών του κινητήρα και όχι στην κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου, διατηρώντας παράλληλα σταθερή ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο και αποφεύγοντας τις απότομες επιταχύνσεις οπουδήποτε, αξιοποιώντας το σύστημα start/stop που έχει το αυτοκίνητό σας ή σβήνοντας τον κινητήρα σε μεγάλα χρονικά διαστήματα στάσης.

    ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ