Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Τα λάδια ευθύνονται για τη σωστή λειτουργία και μακροζωία του κινητήρα.

Επιλέγοντας σωστό λάδι

Διαβάστηκε από 16402 αναγνώστες - 12/1/2016

Μάθετε τι πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε σωστά λιπαντικά για τον κινητήρα του αυτοκινήτου σας, ώστε να του χαρίσετε «μακροζωία», αλλά να εξοικονομήσετε και εσείς χρήματα.

Τα λάδια ευθύνονται για τη σωστή λειτουργία και μακροζωία του κινητήρα. Κι αυτό γιατί το σωστό και ποιοτικό λιπαντικό, διατηρεί καθαρό τον κινητήρα από τα κατάλοιπα της καύσης, μειώνει τις φθορές, βοηθώντας παράλληλα στην επίτευξη καλών επιδόσεων του αυτοκινήτου σας. Παράλληλα αντέχουν στις υψηλές στροφές, μειώνουν τις τριβές και κατ΄ επέκταση περιορίζουν την κατανάλωση, συμβάλλοντας έτσι στην τσέπη σας. Ειδικά το χειμώνα τα λιπαντικά προστατεύουν τον κινητήρα στις κρύες εκκινήσεις.

Για να επιτύχουν λοιπόν όλα τα παραπάνω οι κατασκευαστές λιπαντικών χρησιμοποιούν διάφορους συνδυασμούς στοιχείων και υλικών, φόρμουλες, ενώ μια νέα ορολογία έχει εισαχθεί στις προδιαγραφές των λιπαντικών, αυτή των λιπαντικών τεχνολογίας low SAPs, με την οποία περιγράφεται η νέα γενιά λιπαντικών που περιέχει χαμηλά ποσοστά θειικής τέφρας, φωσφόρου και θείου. Όμως ακριβώς όλη αυτή η εξέλιξη γεννάει ερωτήματα... Είναι όλα ίδια;

Γιατί είναι τόσο απαραίτητα τα λιπαντικά;
Τα λιπαντικά πρώτα από όλα λιπαίνουν, δηλαδή μειώνουν τις τριβές ανάμεσα στα κινούμενα μέρη του κινητήρα. Το λάδι δημιουργεί ένα φιλμ το οποίο εισχωρεί ανάμεσα στις δυο επιφάνειες, επιτρέποντάς τους παράλληλα την κίνηση, χωρίς όμως να έρχονται σε επαφή. Επιπροσθέτως το δεύτερο κυριότερο χαρακτηριστικό τους είναι η απαγωγή θερμότητας από τα τοιχώματα του κινητήρα. Το λάδι που ρέει εντός του κινητήρα πρέπει να έχει σύνθεση του να μπορεί να αντέχει τις θερμοκρασίες λειτουργίας. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις