Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πρώτη δοκιμή Toyota Aygo X: Μεγάλωσε σε όλα του!
16 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Πρώτη δοκιμή Toyota Aygo X: Μεγάλωσε σε όλα του!

25/5/2022

Το Toyota Aygo X, το νέο crossover buddy, έρχεται να συμπληρώσει την γκάμα των SUV της εταιρίας, γεμάτο τεχνολογία αιχμής, στιβαρή οδική συμπεριφορά και με πλατφόρμα που μας υπόσχεται εκπλήξεις στο μέλλον όσο αφορά τους κινητήρες. Όσο για το χρόνο παράδοσης του, από «αύριο» έως 3 μήνες το αργότερο!

Toyota Aygo X: Mε τιμή 14.370 ευρώ και τεχνολογίες μεγαλύτερου μοντέλου

Ξεπερνώντας όλους τους σκοπέλους, όπως τον πόλεμο στην Ουκρανία κι την κρίση των microchips, το ολοκαίνουργιο κι με crossover χαρακτήρα πλέον Aygo, που απέκτησε το Χ δίπλα στο όνομα του, παρουσιάστηκε επίσημα στην Ελλάδα. Εμείς βρεθήκαμε πίσω από το τιμόνι του, γράφοντας τα πρώτα χιλιόμετρα του νέου μοντέλου, που όπως φαίνεται θα αναρριχηθεί γρήγορα στις πρώτες θέσεις των πωλήσεων, με την τιμολογιακή του πολιτική σε συνδυασμό με τα τεχνολογικά του στοιχεία να είναι υπέρ του δέοντος δίκαια.



Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας είναι το πρώτο που σχεδιάστηκε, αναπτύχθηκε και τελικά παράχθηκε στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της Τσεχίας, το οποίο απέκτησε εξ ολοκλήρου η Τoyota τον Ιανουάριο του 2021.
 

Επιβλητική σχεδίαση που σε συναρπάζει το νέο Toyota Aygo X

Το νέο Toyota Aygo X σε κερδίζει με την νέα του εμφάνιση, που απέχει αρκετά από τον προκάτοχο του και πλέον ακολουθεί ένα πιο περιπετειώδες μονοπάτι, δημιουργώντας μια city SUV κατηγορία, με την φίρμα να το αναφέρει σαν crossover buddy. Το μοντέλο βασίζεται πάνω στην πλατφόρμα TNGA-B, όπως και το Yaris, με τις διαστάσεις του να έχουν μεγαλώσει κατά 23,5 εκατοστά σε μήκος (3,7 μέτρα), κατά 12,5 εκ. σε πλάτος (1,74 μ.) και κατά 6,5 εκ σε ύψος (1,52 μ.). Οι μεγάλοι τροχοί, που φτάνουν μέχρι τις 18 ίντσες, καταλαμβάνουν το 40% του συνολικού ύψους και κάνουν πιο δυναμική την εικόνα του μικρού SUV, η οποία τονίζεται ακόμα περισσότερο από το σφηνοειδές αμάξωμα.



Ο εμπρός πρόβολος κοσμείται από τα νέα φωτιστικά LED σώματα σε σχήμα φτερού, ενώ ο προφυλακτήρας σχεδιάστηκε σε γνώμονα το θέμα «double trapezoid». Το Toyota Aygo X είναι το πρώτο μικρό SUV που προαιρετικά έρχεται με αναδιπλούμενη υφασμάτινη οροφή η οποία προσφέρει αυξημένη γωνία θέασης κατά 20% και μεγαλύτερο άνοιγμα κατά 4 εκ, δίνοντας του ακόμα ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με την υπόλοιπη κατηγορία. Πίσω τα φώτα είναι επίσης τύπου LED, με το σχεδιασμό τους να έχει αισθητικές ρίζες από το προηγούμενο μοντέλο.



Η απόσταση από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά 11 χιλιοστά και σε συνδυασμό με τη μεγαλύτερη γωνία της κολόνας Α, το μοντέλο προσφέρει στον οδηγό καλύτερη ορατότητα. Τέλος το Aygo X διατίθεται με νέες χρωματικές επιλογές, εμπνευσμένες από διάφορα μπαχαρικά (Cardamom, Chill, Ginger, Juniper), ενώ δίνεται η δυνατότητα διχρωμίας, με το πίσω μέρος να βάφεται σε μαύρο χρώμα, δημιουργώντας μια πιο ξεχωριστή εικόνα.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε