Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Ford Kuga 1,5 EcoBoost 150 PS: Όταν ένα C-SUV γίνεται fun to drive
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Ford Kuga 1,5 EcoBoost 150 PS: Όταν ένα C-SUV γίνεται fun to drive

Διαβάστηκε από 62050 αναγνώστες - 25/4/2022

Tο Ford Kuga 1,5 των 150 ίππων κοστίζει 30.403 ευρώ στην έκδοση ST-Line.


Τα υλικά στο ταμπλό του Ford Kuga είναι μαλακά και ποιοτικά, και έχουν premium αίσθηση

Τα υλικά στο ταμπλό του Ford Kuga είναι μαλακά και ποιοτικά, και έχουν premium αίσθηση

Κοινοποίησέ το »

 

Εμφάνιση: Εκλεπτυσμένη και δυναμική

Το Ford Kuga έχει αντικαταστήσει τις ευθείες και τις γραμμές των «macho» SUV με εκλεπτυσμένες καμπύλες. Ο εμπρόσθιος πρόβολος έχει δυναμισμό, με τα «τραβηγμένα» προς τα πίσω φωτιστικά σώματα και την μεγάλη μάσκα που δεσπόζει στον προφυλακτήρα. Οι νευρώδεις καμπύλες συνεχίζουν και στο πλάι, αλλά και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η απόσταση από το έδαφος είναι 19 εκατοστά.
 

Εσωτερικό: Με premium αισθητική

Βλέποντας την καμπίνα του SUV με σήμα το Μπλε Οβάλ, παρατηρούμε μία γνώριμη εικόνα, η οποία διακατέχεται από τα στοιχεία της οικογένειας της Ford. Στο κέντρο βρίσκεται η οθόνη του infotainment, η οποία στον βασικό εξοπλισμό έχει διάσταση 8 ίντσες. Τα υλικά στο ταμπλό είναι μαλακά και ποιοτικά, και έχουν premium αίσθηση. Η θέση οδήγησης δίνει άριστη ορατότητα στον οδηγό, και η καμπίνα έχει καλή ηχομόνωση.
 

Χώροι: Ανετοι με πολλές θήκες

Εκτός από ηχομονωμένο, το εσωτερικό του Ford Kuga είναι άνετο και διακατέχεται από πληθώρα χώρων για μικροαντικείμενα. Για τους εμπρός επιβάτες, η καμπίνα έχει πλάτος 146 εκατοστά, ενώ για τους πίσω η αντίστοιχη διάσταση είναι 141 εκατοστά. Εκτός από επαρκές πλάτος, υπάρχει άνετος χώρος τόσο για τα κεφάλια, όσο και για τα γόνατα των πίσω επιβατών. Το πορτ-παγκάζ έχει διάσταση 475 λίτρα, ενώ μπορεί να αυξηθεί στα 645 λίτρα, αναλόγως τη θέση του καθίσματος.
 

Κινητήρας και επιδόσεις: Πολιτισμένη λειτουργία από τον Ecoboost των 150 ίππων

Κάτω από το καπό της βασικής έκδοσης του Ford Kuga βρίσκουμε τον 3κύλινδρο Ecoboost κινητήρα 1,5 λίτρου, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και 240 Nm ροπή. Η λειτουργία του μοτέρ είναι πολιτισμένη και «κρύβει» καλά την τρικύλινδρη φύση του, με την ισχύ να είναι εμφανής από τις χαμηλές στροφές. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα ολοκληρώνεται μέσα σε 9,4 δευτερόλεπτα, ενώ η μέση τιμή κατανάλωσης είναι 8,5 λίτρα/100 χλμ.
 

Στο δρόμο: Fun to drive εντός και εκτός ασφάλτου

Χάρη στη νέα πλατφόρμα, που κάνει το όχημα πιο φαρδύ αλλά ελαφρύτερο, το νέο Ford Kuga είναι ένα από τα πιο ευχάριστα οδηγικά μοντέλα της κατηγορίας. Το αυτοκίνητο υπακούει στις εντολές του οδηγού, και θυμίζει περισσότερο Focus παρά SUV. Η ανάρτηση είναι άνετη και παράλληλα οι κλίσεις περιορισμένες, συμβάλλοντας περισσότερο στον fun to drive χαρακτήρα. Η απόσταση από το έδαφος επιτρέπει στον οδηγό να κινηθεί σβέλτα εκτός δρόμου.
 
Συνολικά, το Ford Kuga κατορθώνει να συνδυάσει την άνεση με την οδηγική ευχαρίστηση, ενώ διαθέτει μία καμπίνα που διακατέχεται από ποιοτική αύρα, τεχνολογία και μεγάλους χώρους. Η εμφάνιση, είναι δυναμική, όπως αρμόζει σε ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, έχοντας όμως απολέσει τον «τετραγωνισμένο» σχεδιασμό των παραδοσιακών SUV.