Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Skoda Karoq 1,5 TSI 150PS 4X2: Μικρό Kodiaq!
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Skoda Karoq 1,5 TSI 150PS 4X2: Μικρό Kodiaq!

Διαβάστηκε από 62033 αναγνώστες - 25/4/2022

Το Skoda Karoq με τον κινητήρα 150 ίππων κοστίζει 24.700 ευρώ στο βασικό πακέτο εξοπλισμού Ambition.


Το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό του Skoda Karoq είναι ντυμένο με μαλακά πλαστικά με την συναρμογή να είναι αξιοθαύμαστη

Το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό του Skoda Karoq είναι ντυμένο με μαλακά πλαστικά με την συναρμογή να είναι αξιοθαύμαστη

Κοινοποίησέ το »

 

Εμφάνιση: Διαστάσεις και σχεδίαση σύμφωνα με την Skoda φιλοσοφία

Εντυπωσιακό, τραβάει τα βλέμματα και εντυπωσιάζει ως ένα μικρό Kodiaq. Στον εμπρόσθιο πρόβολο κυριαρχεί η χαρακτηριστική γρίλια, ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι πλήρως επανασχεδιασμένα. Οι ράγες στην οροφή δίνουν πιο σπορ αίσθηση και το χαμήλωμα της οροφής προς το τέλος του αμαξώματος, το «μικραίνει» αρκετά στο μάτι.
  

Εσωτερικό: Ουσιαστική ποιότητα και στιβαρότητα

Χρήση μαλακού πλαστικού και ιδιαίτερη στιβαρότητα, συνθέτουν τον εσωτερικό διάκοσμο του Karoq. Το μεγαλύτερο μέρος του ταμπλό είναι ντυμένο με μαλακά πλαστικά με την συναρμογή να είναι αξιοθαύμαστη. Τα βλέμματα βέβαια τραβάει η οθόνη αφής 8 ιντσών σε καλή κεντρική θέση, που είναι και το κέντρο ελέγχου του infotainment.
 

Χώροι: Αφθονοι χώροι για 5 ενήλικες

Με άνεση θα ταξιδέψουν ακόμα και 5 ενήλικες, ενώ πολλές θέσεις για μικροαντικείμενα θα σας λύσουν τα χέρια. Η χρήση VarioFlex, επιτρέπει στα 3 ανεξάρτητα και με ρυθμιζόμενη πλάτη πίσω καθίσματα να σύρονται, διαμορφώνοντας το πορτμπαγκάζ από τα 479 ως τα 588 λτ. ή με την αφαίρεσή τους στα 1.810 λτ. Xωρίς το σύστημα καθισμάτων ο χώρος αποσκευών είναι στα 521 λτ.
 

Κινητήρας - επιδόσεις: Και οικονομικός και δυνατός

Η συγκεκριμένη έκδοση έχει κάτω από το καπό τον κινητήρα TSI 1,5 λίτρου, ο οποίος αποδίδει 150 άλογα. Για την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα χρειάζονται 9,2 δευτερόλεπτα, κάνοντας το μοντέλο το γρηγορότερο του συγκριτικού. Η μέση κατανάλωση είναι 8,1 λίτρα/100 χλμ.
  

Στο δρόμο: Σταθερό, ασφαλές και σπιρτόζικο

Το Karoq εμφανίζει μια ουδέτερη συμπεριφορά με υψηλά περιθώρια πρόσφυσης και συγκρατημένη κλίση στις στροφές. Η τάση για υποστροφή στο όριο δεν κρύβεται, αλλά οι αντιδράσεις είναι όσο προοδευτικές χρειάζεται για να ενημερώνουν τον οδηγό πριν καν επέμβει το μερικώς απενεργοποιούμενο ESP. Τα φαρδιά μετατρόχια εξασφαλίζουν γερό «πάτημα», το τιμόνι είναι ελαφρύ και ακριβές και τα εξαιρετικά φρένα τονίζουν το αίσθημα ασφάλειας, που το Karoq καταφέρνει να χτίσει.
 
Εν κατακλείδι, το Skoda Karoq είναι ένα value for money SUV, το οποίο προσφέρει άπλετους χώρους, ποιότητα κατασκευής  και καλές επιδόσεις.