Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Peugeot 3008 1,2 PureTech 130 PS ΕΑΤ8: Δυναμικό και πολυτελές
2 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Peugeot 3008 1,2 PureTech 130 PS ΕΑΤ8: Δυναμικό και πολυτελές

Διαβάστηκε από 62054 αναγνώστες - 25/4/2022

Η τιμή του ανανεωμένου Peugeot 3008 με τον κινητήρα 1200 κυβικών και 130 ίππων με αυτόματο κιβώτιο ξεκινά από 35.900 ευρώ στην έκδοση Active Plus.


Το εσωτερικό του Peugeot 3008 είναι ποιοτικό, εντυπωσιακό, και θυμίζει αεροπλάνο, χάρη στον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα και τους διακόπτες αεροπορικού τύπου

Το εσωτερικό του Peugeot 3008 είναι ποιοτικό, εντυπωσιακό, και θυμίζει αεροπλάνο, χάρη στον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα και τους διακόπτες αεροπορικού τύπου

Κοινοποίησέ το »

 

Εμφάνιση: Το DNA του Λέοντα δίνει το παρόν

Το γαλλικό C-SUVδιαθέτει μυώδη εμφάνιση, που διακατέχεται από τα χαρακτηριστικά της οικογένειας της Peugeot. Εμπρός, τα εντυπωσιακά κάθετα φώτα ημέρας παραπέμπουν σε χαυλιόδοντες, και η μάσκα μοιάζει πως «σβήνει» σταδιακά στον προφυλακτήρα.
Πίσω, τα νέα φανάρια θυμίζουν τις «νυχιές» του λιονταριού, και ενώνονται από μία μαύρη φάσα.
 

Εσωτερικό: Μοντέρνα και οδηγοκεντρική σχεδίαση

Το εσωτερικό του Peugeot 3008 είναι ποιοτικό, εντυπωσιακό, και θυμίζει αεροπλάνο, χάρη στον οδηγοκεντρικό του χαρακτήρα και τους διακόπτες αεροπορικού τύπου. Στο κέντρο του ταμπλό της βασικής έκδοσης βρίσκεται μία οθόνη 8 ιντσών, ενώ πίσω από το μικρό τιμόνι συναντούμε το Peugeot i-Cockpit, τον υπερυψωμένο ψηφιακό πίνακα  οργάνων 12,3 ιντσών. Η απόσταση από το έδαφος είναι 22 εκατοστά.
 

Χώροι:  Μεγάλοι και πρακτικοί

Το Peugeot 3008 διαθέτει το μεγαλύτερο πλάτος καμπίνας στις πίσω θέσεις, 143 εκατοστά. Η αντίστοιχη μέτρηση για το εμπρός μέρος είναι 146 εκατοστά. Πολύ καλός είναι και ο χώρος αποσκευών, ο οποίος έχει όγκο 520 λίτρων. Εκτός αυτού, στην καμπίνα του γαλλικού SUV βρίσκουμε πρακτικούς χώρους για μικροαντικείμενα.
 

Κινητήρας και επιδόσεις: 130 ίπποι από 1200 κυβικά

Ανάμεσα από τους εμπρός τροχούς του 3008 βρίσκεται ο τρικύλινδρος PureTech κινητήρας βενζίνης, χωρητικότητας 1,2 λίτρου και απόδοσης 130 ίππων. Στη συγκεκριμένη έκδοση η κίνηση μεταδίδεται στους εμπρός τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, και η επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα επιτυγχάνεται μέσα σε 10,3 δευτερόλεπτα. Η κατανάλωση είναι χαμηλή, 7,5 λίτρα/100 χλμ σε μικτό κύκλο.
 

Στο δρόμο: Με έμφαση στην δυναμική οδήγηση

Το Peugeot 3008 διαθέτει άριστη δυναμική συμπεριφορά. Η ανάρτηση εξαφανίζει τις κλίσεις του αμαξώματος, ενώ παράλληλα προσφέρει καλή ποιότητα κύλισης. Χάρη στην ιδανική θέση οδήγησης, ο οδηγός μπορεί να κινηθεί σβέλτα, κάτι που μπορεί να συμβεί και σε ήπιες off-road διαδρομές, αφού η απόσταση από το έδαφος επιτρέπει κάτι τέτοιο.
 
Καταλήγοντας, το C-SUV με σήμα το Λιοντάρι έχει κορυφαία ποιότητα, δυναμική οδική συμπεριφορά και μεγάλους χώρους, δικαιώνοντας την εμπορική του επιτυχία. Με την αυξημένη απόσταση από το έδαφος, ο οδηγός και οι επιβαίνοντες θα μπορούν να απολαμβάνουν το ποιοτικό εσωτερικό, ακόμα και εάν οι τροχοί «πατούν» σε χώμα.