Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
10 φωτογραφίες »

SUV εναντίον station wagon: Μονομαχία 10 ζευγαριών

Διαβάστηκε από 41863 αναγνώστες - 12/5/2021

Ποιο αυτοκίνητο είναι το καλύτερο για τις ανάγκες μου? Super SUV ή station wagon υψηλής κλάσης; Η AUTO BILD παρουσιάζει 10 ενδιαφέρουσες μονομαχίες για να επιλέξεις.

Παρά τους υψηλούς αριθμούς των ταξινομήσεων τους, τα SUV δεν είναι πάντοτε η πρώτη επιλογή. Γιατί ένα station wagon είναι συχνά το καλύτερο αυτοκίνητο. Εδώ και χρόνια βλέπουμε νέα ρεκόρ ταξινομήσεων στα SUV στην αγορά της Γερμανίας, μία από τις πιο σημαντικές στην Ευρώπη, αν όχι η σημαντικότερη. Το συγκεκριμένο… φαινόμενο συνεχίστηκε και το 2020, κατά το οποίο από τα περίπου 2,9 εκατομμύρια νέα οχήματα που ταξινομήθηκαν, σχεδόν ένα στα τρία ανήκε στις κατηγορίες των SUV ή των εκτός δρόμου.

Συγκριτικά, στη δεύτερη θέση αυτής της κατάταξης βρίσκονται τα δημοφιλή μικρομεσαία αυτοκίνητα, τα οποία συγκέντρωσαν ένα μερίδιο της τάξης του περίπου 20%, εξέλιξη που με άλλα λόγια σημαίνει πως ένα στα πέντε καινούργια αυτοκίνητα στη Γερμανία είναι ένα μικρομεσαίο. Και αναρωτιόμαστε: Πώς γίνεται αυτό; Μήπως ένα SUV είναι στην πραγματικότητα μια καλύτερη αγορά; Για να το ελέγξουμε, συγκρίναμε δέκα σύγχρονα SUV με ένα πρακτικό station wagon από την ίδια εταιρεία, εστιάζοντας στους διαθέσιμους χώρους, στις οδηγικές εντυπώσεις, στις δεξιότητες στην καθημερινότητα και, φυσικά, στην τιμή. Από την εξαιρετική BMW Σειρά 3 Touring ενάντια στο X1 και τους… σωματώδεις Σουηδούς Volvo V90 και XC90 έως το VW Passat Variant, που ετοιμάζεται να μας… κουνήσει το μαντήλι, ενάντια στο νέο Tiguan, σας περιμένουν δέκα συναρπαστικές μονομαχίες. Τι μπορούμε να σας αποκαλύψουμε εκ των προτέρων; Ότι οι λαμπροί αριθμοί των ταξινομήσεων δε λένε πάντοτε κάτι για τις ικανότητες ενός αυτοκινήτου. Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν.
 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις