Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Κάντε την μπαταρίας σας «αθάνατη»

Διαβάστηκε από 13543 αναγνώστες - 7/1/2019

Η μπαταρία είναι ένα σημαντικό κομμάτι του αυτοκινήτου σας και θα πρέπει να γίνεται μια περιοδική συντήρηση ώστε να παραμείνει για αρκετό καιρό «ζωντανή». 5 τρόποι σας εξηγούν πως να φορτίσετε μια πεσμένη μπαταρία.

Οι μπαταρίες αυτοκινήτου παραμένουν φορτισμένες αξιοποιώντας την επιπλέον ισχύ του κινητήρα του αυτοκινήτου και οι περισσότερες μπορούν να διανύσουν τουλάχιστον πέντε χρόνια χωρίς να χρειάζεται αντικατάσταση ή επαναφόρτιση. Αλλά ακόμα και οι καλύτερες μπαταρίες αυτοκινήτων θα εξαντληθούν τελικά ή θα χάσουν το φορτίο τους πρόωρα όταν αφήσετε τα φώτα σας για πολύ ώρα αναμμένα. Η επαναφόρτιση μπορεί να απαιτήσει πολύ λίγα από την άποψη των εργαλείων ή της μηχανικής εμπειρίας και επίσης θα σας κοστίσει λιγότερα.
 
Δείτε τους 5 τρόπους που θα κάνουν την μπαταρία του αυτοκινήτου σας καινούρια ξανά:
  1. Τοποθετήστε τα κατάλληλα εργαλεία ασφαλείας. Η ασφάλεια είναι πρωταρχικής σημασίας κάθε φορά που εργάζεστε στο όχημά σας. Ξεκινήστε βάζοντας προστατευτικά γυαλιά για να σας προστατέψουν από σπινθήρες ή υγρό μπαταρίας σε περίπτωση που η μπαταρία υποστεί βλάβη. Μπορείτε επίσης αν θέλετε να φοράτε γάντια. Βεβαιωθείτε ότι η περιοχή στην οποία εργάζεστε είναι καλά αεριζόμενη και φωτισμένη επαρκώς για να μπορείτε να δείτε πού πηγαίνετε και σε τι εργάζεστε.
  1. Καθορίστε τι είδους μπαταρία έχετε. Για να φορτίσετε σωστά την μπαταρία σας, πρέπει πρώτα να προσδιορίσετε τον τύπο της μπαταρίας που έχετε. Συνήθως μπορείτε να βρείτε τον τύπο ή τον κωδικό κάπου, πάνω στην μπαταρία. Ίσως χρειαστεί να ελέγξετε τον ιστότοπο του κατασκευαστή εάν η ετικέτα είναι πολύ φθαρμένη ή λείπει. Θα πρέπει επίσης να μάθετε την τάση της μπαταρίας εξετάζοντας την ετικέτα της μπαταρίας ή ελέγχοντας το εγχειρίδιο του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου σας. Οι τύποι μπαταριών περιλαμβάνουν:
  • Οι μπαταρίες μολύβδου-αντιμονίου
  • Οι μπαταρίες με υγρά, κλειστού τύπου
  • Οι μπαταρίες AGM (Absorbed Glass Matted)
  • Οι μπαταρίες GEL, δηλαδή με σταθεροποιημένο ηλεκτρολύτη κλειστού τύπου όπου δεν συμπληρώνεται ηλεκτρολύτης
  1. Αγοράστε φορτιστή μπαταρίας αυτοκινήτου. Επιλέξτε έναν φορτιστή που είναι κατάλληλος για τη μπαταρία σας. Οι περισσότεροι φορτιστές θα λειτουργούν για όλους τους τύπους μπαταριών εκτός από τις μπαταρίες Gel Cell. Υπάρχουν γρήγοροι φορτιστές που μπορούν να φορτίζουν γρήγορα την μπαταρία σας καθώς και φορτιστές που παρέχουν αργή αλλά πιο μακροχρόνια φόρτιση. Πολλοί νεότεροι φορτιστές έρχονται με ένα μικροεπεξεργαστή για να παρακολουθούν πόσο έχει φορτιστεί η μπαταρία. Αυτοί οι ψηφιακοί φορτιστές θα σταματήσουν τη διαδικασία αυτόματα όταν η μπαταρία είναι πλήρως φορτισμένη. Οι παλαιότεροι, απλούστεροι φορτιστές πρέπει να σταματήσουν χειροκίνητα για να αποφευχθεί η επικίνδυνη υπερφόρτιση
  1. Αποσυνδέστε και αφαιρέστε την μπαταρία από το όχημά σας εάν είναι απαραίτητο. Είναι σημαντικό να αποσυνδέσετε την μπαταρία πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε επισκευή ή συντήρηση στο όχημά σας. Τις περισσότερες φορές θα μπορείτε να φορτίζετε την μπαταρία χωρίς να την αφαιρείτε από το αυτοκίνητο, αλλά εάν φτάσετε στη μπαταρία ή τοποθετήσετε τα καλώδια φόρτισης στην θήκη του κινητήρα ή τον κορμό όπου βρίσκεται η μπαταρία, απομακρύνετε την μπαταρία από το αυτοκίνητο εντελώς ενώ το φορτίζετε.
  1. Καθαρίστε τους ακροδέκτες της μπαταρίας. Οποιαδήποτε βρωμιά στους ακροδέκτες της μπαταρίας μπορεί να εμποδίσει τα καλώδια φόρτισης να δημιουργήσουν ισχυρή σύνδεση με την μπαταρία, οπότε είναι σημαντικό να καθαρίσετε προσεκτικά τους ακροδέκτες. Χρησιμοποιήστε τη σόδα ψησίματος και ένα υγρό πανί ή ένα γυαλόχαρτο για να σκουπίσετε οποιαδήποτε ακαθαρσία ή σκουριά. Βεβαιωθείτε ότι οι ακροδέκτες είναι γυμνό μέταλλο πριν προχωρήσετε στο επόμενο βήμα για να εξασφαλίσετε ισχυρή φόρτιση.
Κόστος
Η οικονομική επιλογή αγοράς ενός φορτιστή μπαταρίας κυμαίνεται μεταξύ 19-50 ευρώ ανάλογα την εταιρεία που το παρέχει και τις ιδιότητες που κατέχει. Μπορείτε να βρείτε τους φορτιστές σε οποιαδήποτε κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτου.


 

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις