Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Η μπαταρία σου πρέπει να έχει κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά

Πριν επιλέξω μπαταρία

3/3/2017

Τι πρέπει να ξέρεις καλά πριν επιλέξεις μπαταρία; Ενημερώσου για τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά της μπαταρίας και πώς μπορείς να επιλέξεις σωστά ανάλογα μετ ις ανάγκες σου.

Τι λέει ο κατασκευαστής;
Θα πρέπει να συμβουλευόμαστε πάντα τις συγκεκριμένες προδιαγραφές του κατασκευαστή για τα χαρακτηριστικά που θα πρέπει να έχει η μπαταρία. Αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν στο βιβλίο οδηγιών του κατασκευαστή (manual).
Χαρακτηριστικά Μπαταρίας
  • Τύπος & Μέγεθος. Η κάθε μπαταρία φέρει ένα κωδικό που δείχνε το μέγεθος και τον τύπο της μπαταρίας. Ανάλογα με τον κατασκευαστή της μπαταρίας αλλάζει και ο κωδικός. Συμβουλευόμαστε το manual του κατασκευαστή για να βρείτε ποιός κωδικός είναι κατάλληλος για το αυτοκίνητο μας
  • Χωρητικότητα (Αμπέρ). Ο αριθμός χωρητικότητας της μπαταρίας σημαίνει τον αριθμό των αμπέρ που μπορεί να παράγει η μπαταρία ανά ώρα. Όσο πιο μεγάλη είναι αυτή η τιμή, τόσο περισσότερο μπορεί να κρατήσει η μπαταρία χωρίς φόρτιση. Είναι καλό να επιλέγουμε μπαταρία με αμπέρ που να είναι τουλάχιστον ίδια με αυτά του κατασκευαστή. Μπορούμε να βάλουμε περισσότερα αλλά ποτέ λιγότερα.
  • Ισχύς Εκκίνησης. Πολύ απλά, αυτό το χαρακτηριστικό δείχνει πόσο ρεύμα μπορεί να δώσει η μπαταρία κατά την εκκίνηση του κινητήρα. Αυτό το χαρακτηριστικό είναι σημαντικό αν το αυτοκίνητό μας είναι υβριδικό ή τελευταίας τεχνολογίας, και φέρει τεχνολογία Start/Stop. Η εν λόγω τεχνολογία απαιτεί υψηλές τιμές ισχύς εκκίνησης.
  • Τύπος των πόλων (μικροί, μεγάλοι)
  • Τοποθέτηση των πόλων (δεξιά,αριστερά,εκατέρωθεν ή στο πλάι).

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις