Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos
Πώς να μην μείνεις από μπαταρία τον χειμώνα!

Πώς να μην μείνεις από μπαταρία τον χειμώνα!

21/10/2021

Tα κρύα έρχονται σιγά-σιγά και ένα από τα πράγματα που επηρεάζονται στο αυτοκίνητο είναι η μπαταρία. Η χωρητικότητα πέφτει, η εκκίνηση γίνεται πιο δύσκολη και οι πιθανότητες να μείνεις από μπαταρία αυξάνονται κατακόρυφα. Δες πώς μπορείς να γλυτώσει τη ταλαιπωρία.

 Αν και η συνήθης διάρκεια ζωής μια μπαταρίας είναι 5 με 6 χρόνια, οι κρύες θερμοκρασίες του χειμώνα αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για αυτή. Σίγουρα δεν κινδυνεύουμε όσο οι πιο κρύες χώρες, αλλά επειδή το -15 βαθμούς κελσίου εμφανίζεται συχνά-πυκνά σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, καλό είναι να δούμε γιατί γίνεται αυτό και πώς μπορούμε να το αποφύγουμε.

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »


Μια μπαταρία χάνει σχεδόν το 1/3 της χωρητικότητας, όταν η θερμοκρασία αρχίζει να πέφτει κάτω από τους μηδέν

Πιο συγκεκριμένα όταν η θερμοκρασία φτάσει τους -10°C, οι μπαταρίες χάνουν περίπου το 1/3 της χωρητικότητάς τους. Στους -20°C, η διαθέσιμη χωρητικότητα είναι ακριβώς η μισή. Επίσης ο κινητήρας απαιτεί περισσότερη ενέργεια για να πάει μπροστά σε χαμηλές θερμοκρασίες, αφού τα λάδια του είναι πολύ πυκνά. Στους -20°C, η κατανάλωση ισχύος του κινητήρα κατά την κρύα εκκίνηση διπλασιάζεται. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον τα κρύα μοτέρ «παίρνουν εμπρός» πιο δύσκολα σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός.


Πρέπει να κρατάς καθαρή τη μπαταρία και να καθαρίζεις τους πόλους από τα άλατα

Ένα σημαντικό τμήμα της συντήρησης της μπαταρίας είναι η καθαριότητά της, αφού μέσω της υγροποιημένης βρωμιάς, που εμφανίζεται σαν άλατα στους πόλους, ρέουν ρεύματα διαρροής, τα οποία αποφορτίζουν αργά και σταδιακά τη μπαταρία. Μην φαντάζεσαι αφρόλουτρα και σκληρά χημικά για τους καθαρίσεις, λίγη μαγειρική σόδα με νερό και ιδανικά ελαφρύ τρίψιμο με γυαλόχαρτο είναι αρκετό.


Πρέπει να κάνεις τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα μια μεγάλη βόλτα, για να φορτίσει η μπαταρία

Οι σύντομες διαδρομές δεν βοηθάνε τη ζωή της μπαταρίας. Η βόλτα μέχρι το περίπτερο ή το κοντινό supermarket είναι χειρότερες ακόμα και από την ακινησία. Μια βόλτα κάμποσων χιλιομέτρων μια φορά την εβδομάδα, θα βοηθήσει στο έπακρο για να σωθεί η μπαταρίας σας και να αντέξει τις χαμηλές θερμοκρασίες.
  ...>>>Συνεχίστε το άρθρο

Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το »

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις
Σχολιάστε

Σχετικες επιχειρησεις