Οι «πρώτες βοήθειες» για το εξωτερικό του αυτοκινήτου σου

Διαβάστηκε από 8113 αναγνώστες - 21/6/2017

Το χρώμα διορθώνεται με αλοιφή, τα βαθουλώματα επισκευάζονται σε δέκα λεπτά, τα φώτα ξεθαμπώνουν με οδοντόκρεμα(!), και ένα φτηνό φανοποιείο, μπορεί, να είναι καλό. Δες τι μπορείς να κάνεις για την «πρωτοβάθμια περίθαλψη» του αυτοκινήτου σου.

Το γρατζούνισες; Με μια αλοιφούλα θα είσαι ΟΚ και μάλιστα το φτιάχνεις μόνος σου.

Μικρές γρατζουνιές και στάμπες-λεκέδες είναι συνήθη φαινόμενα για την πλειοψηφία των αυτοκινήτων, τα οποία και επηρεάζουν τόσο την εμφάνισή του, όσο και τη μεταπωλητική του αξία. Η επιδιόρθωσή τους όμως, είναι πλέον ιδιαίτερα εύκολη σε ένα οποιοδήποτε φανοποιείο. Σε πολλές περιπτώσεις όμως μπορείτε να το κάνετε και μόνοι σας.
- Πριν από οποιαδήποτε μικρο-επισκευή, το αυτοκίνητο θα πρέπει να τοποθετηθεί σε σκιερό μέρος για να μην υπάρχει μεγάλη θερμοκρασία στη λαμαρίνα.
- Για την αντιμετώπιση γρατζουνιών η/και λεκέδων στο χρώμα, χρειαζόμαστε μόνο δυο κομμάτια ύφασμα και μία αλοιφή με λεπτή σύνθεση ώστε, να μην ταλαιπωρήσει το βερνίκι στο χρώμα του αυτοκινήτου.
- Αν μία γρατζουνιά έχει αφαιρέσει τμήμα από το χρώμα του αυτοκινήτου μας, δεν πρέπει να επιμείνουμε στο τρίψιμο ώστε να την διορθώσουμε, διότι μπορεί να προκαλέσουμε μεγαλύτερη ζημιά στη γύρω επιφάνεια.
 
 

Αντίο βαθουλώματα σε 10 λεπτά με τη μέθοδο P.D.R.

Τα φανοποιεία έχουν εξελιχθεί πλέον και τεχνολογικά, όπως γίνεται αντιληπτό και στην πρωτοποριακή μέθοδος P.D.R., που βάζει «τέλος» στα βαθουλώματα, εύκολα, γρήγορα και οικονομικά.
Τα αρχικά P.D.R. προέρχονται από την αγγλική φράση Paintless Dent Removal, που ουσιαστικά σημαίνει αφαίρεση βαθουλωμάτων χωρίς βάψιμο. Είναι δηλαδή μία πρωτοποριακή μέθοδος, η οποία και χρησιμοποιείται για την επισκευή των βαθουλωμάτων σε ένα αυτοκίνητο, χωρίς να χρειάζεται και βαφή του αυτοκινήτου, από την αρχή.
- To P.D.R. είναι κατάλληλο κυρίως σε περιπτώσεις βαθουλωμάτων μετά από μία ισχυρή χαλαζόπτωση ή από παρκάρισμα.
- Ολόκληρη η διαδικασία διαρκεί από 10 λεπτά έως και 2 ώρες για μία μέτριου μεγέθους λακκούβα.
- Για την επισκευή χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία από εκπαιδευμένους τεχνίτες, οι οποίοι εξαφανίζουν τη λακκούβα μέσα σε λίγο χρόνο.
- Ο τεχνίτης, με ειδικό φωτισμό, τοποθετεί το κατάλληλο εργαλείο εσωτερικά ή εξωτερικά του χτυπήματος με ακρίβεια και πιέζοντάς το, το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση, χωρίς να προκληθεί ζημιά στο χρώμα.
- Με τη μέθοδο P.D.R αποφεύγεται η σφυρηλάτηση, το στοκάρισμα και το βάψιμο που συνήθως βγάζει διαφορά στην απόχρωση.
 
 
Η μέθοδος P.D.R διασφαλίζει:
 
1. Ταχύτητα
2. Οικονομία
3. 100% ποιότητα επισκευής
4. Διατήρηση της εγγύηση του χρώματος
5. Μεγαλύτερη μεταπωλητική αξία.
 

 
Ήξερες ότι τα φώτα ξεθαμπώνουν με οδοντόκρεμα;

Τα εμπρός φανάρια του οχήματός σας ταλαιπωρούνται από τον ήλιο, τη θερμότητα που αποβάλουν όταν είναι αναμμένα, τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες του περιβάλλοντος και την υγρασία, με αποτέλεσμα να χάνουν τη φωτεινότητά τους και να μη λειτουργούν στο 100%. Λύσεις όμως υπάρχουν και μάλιστα εύκολες και οικονομικές, καθώς το ξεθάμπωμα των φαναριών και η επαναφορά της αρχικής φωτεινότητά τους είναι κάτι που μπορείς να κάνεις και μόνος σου.
Μετά από μερικά χρόνια τα φανάρια κιτρινίζουν και δεν αποδίδουν το 100% της φωτεινότητάς τους.
Η οδήγηση κατά τις νυχτερινές ώρες ή σε συνθήκες με περιορισμένη ορατότητα γίνεται ανασφαλής και υπάρχει κίνδυνος ατυχήματος, όταν τα φανάρια είναι θαμπωμένα.
Η πιο φτηνή λύση αλλά με περιορισμένη διάρκεια και αποτέλεσμα, είναι το τρίψιμο του φαναριού με οδοντόκρεμα.
Μια οικονομική μέθοδος που μπορεί να φέρει έστω προσωρινά αποτελέσματα, είναι κι ο καθαρισμός με εντομοκτόνο.
Η πιο αξιόπιστη λύση είναι να χρησιμοποιηθεί ένα τριβείο και ένα ειδικό σετ επιδιόρθωσης φαναριών, το κόστος των οποίων κυμαίνεται κοντά στα 20 ευρώ.
 
 
 
 
Φτηνό φανοποιείο δε σημαίνει και κακό φανοποιείο. 4 tips για τη σωστή επιλογή του φανοποιού σου.

- Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός! Ρωτήστε για την εμπειρία του τεχνικού και αν τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι επώνυμα και ποιοτικά.
- Οι μικροεπισκευές περιλαμβάνονται στις υπηρεσίες της φανοποιΐας και βαφής, δεν είναι ξεχωριστή υπηρεσία.
- Κάντε μια βόλτα στο φανοποιείο-βαφείο της γειτονιά σας. Ο μάστορας της γειτονιάς μπορεί να είναι ο ειδικός που ψάχνατε χρόνια για το αυτοκίνητο σας, αλλά επειδή ήταν καθημερινά στα πόδια σας, δεν μπήκατε στη διαδικασία να δοκιμάσετε τις υψηλές υπηρεσίες που διαθέτει ή και ο ίδιος να μην τις είχε διαφημίσει σωστά και να τις ξέρουν μόνο οι καλοί του πελάτες.
- Κάντε καλή έρευνα αγοράς. Καλές τιμές δεν σημαίνει και «φτηνή» δουλειά. Να ξέρετε πάντα ότι ένα φανοποιείο «της γειτονιάς» παρέχει υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες με πολύ καλές τιμές, γιατί και αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος διαφήμισης για τους «καλούς γείτονες» και όχι μόνο.

Σχετικες Ειδησεις