3 φωτογραφίες »

Ετοιμάζει αρθρωτή μπαταρία η Bollinger Motors [video]

26/10/2020

Στην κατασκευή νέων αρθρωτών μπαταριών προσανατολίζεται η Bollinger Motors, με στόχο να αυξήσει την χωρητικότητα και να βελτιώσει την απόδοσή τους.

Η εταιρεία Bollinger Motors, αμερικανικός κατασκευαστής αυτοκινήτων ηλεκτρικών οχημάτων, υπέβαλε νέο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στο Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO) προ μερικών ημερών ώστε να κατοχυρώσει αποκλειστικά το δικαίωμα κατασκευής αρθρωτής μπαταρίας. Στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με τον σχεδιασμό μπαταριών ως μέρος της πρώτης πλατφόρμας ηλεκτρικών φορτηγών κατηγορίας 3 στον κόσμο.
 
Με την κίνηση αυτή η Bollinger Motors θέλει να διαφυλάξει ως δική της εξέλιξη ενδεχόμενη καινοτομία κατασκευής μπαταριών σε επίπεδο μηχανικής, ηλεκτρολογίας και διαμόρφωσης συστήματος λειτουργίας.
 
Το πλάνο για την νέα μπαταρία προβλέπει δομοστοιχεία χωρητικότητας 35 kWh, πολλά δηλαδή κελιά σε αρθρωτή τοποθέτηση, τα οποία μπορούν να συνδεθούν είτε σε σειρά είτε παράλληλα, ώστε να προκύψουν αντίστοιχα διαφορετικά μεγέθη και πακέτα σε επίπεδο απόδοσης. H χωρητικότητα της υπό κατασκευής μπαταρίας θα ξεκινά από τις 35 κιλοβατώρες συνεχίζοντας στις 70, 105, 140, 175 ή και υψηλότερα. Θα υπάρχουν εκδόσεις τάσης 350V και 700V. Κάθε ενεργειακή μονάδα θα ενώνεται και στις δύο πλευρές μίας συμμετρικής δομής του σχήματος «I-beam».Η συγκεκριμένη δομή θα απαρτίζεται από σωλήνες μέσω των οποίων αντλείται ψυκτικό υγρό για την εξαγωγή θερμότητας μακριά από τις μονάδες της μπαταρίας. Με την συγκεκριμένη χωροταξική επιλογή (I-beam) εξασφαλίζεται επιπλέον ισορροπία στο κεντρικό αμάξωμα του αυτοκινήτου καθώς και προστασία από κάθε πλευρική δύναμη μπορεί να δεχτεί το αυτοκίνητο.
 
«Η καρδιά σε κάθε EV είναι η μπαταρία, οπότε ήταν πολύ σημαντικό για εμάς να αναπτύξουμε τη δική μας μπαταρία εσωτερικά. Η ομάδα μηχανικής μας, δημιούργησε ένα πακέτο με δομικές ιδιότητες υψηλής αντοχής, χαρακτηριστικά ψύξης υποδειγματικού επιπέδου και υπερσύγχρονο λογισμικό» τονίζει σχετικά ο CEO της Bollinger Motors, Robert Bollinger.
 
 

Η Bollinger Motors ανέπτυξε επίσης το Battery Management System (BMS), ένα σύστημα διαχείρισης της μπαταρίας. Σύμφωνα με την εταιρεία, το BMS μπορεί να χειριστεί οποιονδήποτε αριθμό κελιών, επιτρέποντας στην Bollinger να κατασκευάσει ένα BMS για όλα τα μελλοντικά μεγέθη και τάσεις της μπαταρίας. Το Battery Management System παρακολουθεί την τάση, το ρεύμα και τη θερμοκρασία σε πολλά σημεία εντός της μπαταρίας, σε συνεργασία με άλλες μονάδες ελέγχου του οχήματος για τη εξασφάλιση βέλτιστων συνθηκών λειτουργίας που αυξάνουν την απόδοση και επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Το BMS έχει επίσης σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την ασφάλεια του συστήματος με την ανίχνευση και την απομόνωση βλαβών προσφέρονται διαρκή λειτουργία του οχήματος.
 
Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα μπαταρία της θα είναι κατάλληλη για βαρύτερα αυτοκίνητα όπως φορτηγά μεσαίας χρήσης (B1 SUV και B2 pickup), γεωργικά και κατασκευαστικά μηχανήματα. Η εταιρεία θα κατασκευάσει τις μπαταρίες για τα δικά της οχήματα, ενώ θα τις διαθέσει και στο εμπόριο ως αυτόνομες εφαρμογές από το 2021.


 

Σχετικες Ειδησεις