autoagora.gr logo
TEST ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΙΜΕΣ LEASING SHORT VIDEOS
Πολυτέλεια επιπέδου S-Class, τεχνολογία επιπέδου…  Mercedes

Πολυτέλεια επιπέδου S-Class, τεχνολογία επιπέδου… Mercedes

6/6/2024

Όπως και στα υπόλοιπα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας, η ποιότητα κατασκευής, αλλά και η πολυτέλεια που προσφέρεται στους επιβάτες είναι αδιαπραγμάτευτα γνωρίσματα. Τόσο στο μάτι όσο και στην αίσθηση με το χέρι, τα premium υλικά και η συναρμογή τους καθιστούν το εσωτερικό συμπαγές, ενώ το δέρμα δεν καλύπτει μόνο τα καθίσματα, αλλά κοσμεί και πολλά σημεία στο ταμπλό.



Αυτό που ξεχωρίζει στο εσωτερικό είναι η «υπεροθόνη» MBUX Superscreen, δηλαδή μία τριπλέτα οθονών που απλώνεται κατά μήκος του ταμπλό. Μία οθόνη λειτουργεί ως πίνακας οργάνων πίσω από το τιμόνι, η δεύτερη είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό ως οθόνη infotainment, και μία ακόμη εγκαθίσταται προαιρετικά μπροστά από το κάθισμα του συνεπιβάτη. Η κεντρική οθόνη αφής έχει διαγώνιο 14,4 ιντσών, ενώ μία φωτεινή λωρίδα-τόξο του ατμοσφαιρικού φωτισμού διατρέχει κατά μήκος το ταμπλό. Το εγκατεστημένο λογισμικό ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνολογικές αναβαθμίσεις της τεχνητής νοημοσύνης, αφού παρέχονται επιλογές όπως για παράδειγμα η αυτόματη ρύθμιση του κλιματισμού και του χρώματος του φωτισμού της καμπίνας, σύμφωνα με την εξωτερική θερμοκρασία.


Συμπέρασμα
 
Με τη μπαταρία χωρητικότητας 25,4 kWh, η καινούργια Plug-in υβριδική E 300e διανύει με μία φόρτιση 100 χιλιόμετρα αποκλειστικά με τη δύναμη του ηλεκτροκινητήρα. Παρά το βάρος των 2.280 κιλών, έχει εξαιρετική ποιότητα κύλισης, ενώ ακόμη και σε στροφές με μεγάλη ταχύτητα, ο οδηγός διατηρεί τον πλήρη έλεγχο χωρίς να τον εγκαταλείπει ποτέ η αίσθηση ασφάλειας. Εκτός από την ευρυχωρία και την πληθώρα τεχνολογικών συστημάτων που εξασφαλίζουν την άνεση και την ασφάλεια των επιβατών, η υψηλού επιπέδου ηχομόνωση δεν επιτρέπει ούτε σε εξωτερικούς θορύβους να διαταράξουν την ηρεμία τους. Όλα αυτά τα γνωρίσματα κάνουν λογική για τους «έχοντες» την τιμή των 79.500 ευρώ της εισαγωγικής έκδοσης.
 

Τεχνικά χαρακτηριστικά* Mercedes-Benz E 300e
Κινητήρας  
Τύπος 4κύλινδρος σε σειρά, Twin-scroll turbo + ηλεκτρομοτέρ
Τροφοδοσία Plug-in υβριδικός
Ισχύς (ίπποι) 313
Ροπή (Nm) 550
Σχέσεις/κιβώτιο/μετάδοση Αυτόματο 9 σχέσεων G-Tronic/ κίνηση στους πίσω τροχούς
Eπιδόσεις  
0-100 χλμ./ώρα (δλ.) 6,6
Τελική ταχύτητα (χλμ./ώρα) 234
Βάρος με οδηγό (κιλά) 2.280
Κατανάλωση (kW./100 χλμ.)  
Μέση κατανάλωση με φορτισμένη μπατ. 4,2
Μέση κατανάλωση με ξεφόρτιστη μπατ. 7,8
Ηλεκτρική αυτονομία (χλμ.) 100
Χωρητικότητα μπαταρίας (kW) 25,4
Πορτμπαγκάζ (λτ.) 370
Τιμή από (ευρώ) 79.500
 

Σελ.
1
Δοκιμάζουμε την Plug-in Mercedes E 300e: Με μία λέξη… αφθονία
Σελ.
2
Έχει 313 ίππους, κάνει το 0-100 σε 6,6 δλ., βγάζει 100 χλμ. μόνο με ρεύμα
Σελ.
3
Αυτοκρατορικοί χώροι στο πίσω κάθισμα, σπορτίφ εξωτερική σχεδίαση
Σελ.
4
Αριστη ποιότητα κύλισης και ηχομόνωση… studio
Σελ.
5
Πολυτέλεια επιπέδου S-Class, τεχνολογία επιπέδου… Mercedes