Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Value for money

Διαβάστηκε από 32860 αναγνώστες - 4/9/2018

Τι χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να έχει καλή πορεία στην κούρσα των πωλήσεων και να δελεάσει τον εν δυνάμει αγοραστή; 

Πολλά είναι αυτά που συντελούν στην τελική απόφαση του καταναλωτή καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές και δεν δίνουν όλοι την ίδια βαρύτητα σε συγκεκριμένους τομείς. Το μοναδικό κομμάτι όμως που επηρεάζει τους πάντες είναι η τιμή. Εμείς εξετάσαμε τα αυτοκίνητα όχι βάση της τιμής τους και μόνο, αλλά σε αυτό που λέμε value for money. Για να το κάνουμε πιο απλό βάλαμε από την μια μεριά της ζυγαριάς την τιμή και από την άλλη τον εξοπλισμό αλλά και την «αξία» του αυτοκινήτου. Ξεχωρίσαμε όπως πάντα 3 μοντέλα. 

1. SEAT Arona - από 16.500 ευρώ
Με τιμή που ανταγωνίζεται μοντέλα της μικρής κατηγορίας το Arona κατάφερε να ξεχωρίσει στο Test the best. Με 16.500 ευρώ λοιπόν μπορεί να αγοράσει κάποιος την βασική έκδοση του Αrona. Βασική στα χαρτιά καθώς δεν φαίνεται να  λείπει τίποτα από τα ουσιώδη ενώ κάτω από το καπό του κινητήρα δεν θα συναντήσουμε κάποιον ατμοσφαιρικό παλαιάς τεχνολογίας αλλά τον 100 TSI των 115 ίππων. Από πλευράς εξοπλισμού θα βρούμε σχεδόν τα πάντα, ακόμα και ζάντες αλουμινίου ενώ ο κατάλογος των έξτρα είναι αρκετά μεγάλος. Υπάρχει και η έκδοση με τους 95 ίππους που έχει τιμή εκκίνησης τα 14.900 ευρώ!

2. Skoda Karoq - από 19.900 ευρώ
Λίγα μικρομεσαία SUV βρίσκονται κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 ευρώ και το Karoq είναι ένα από αυτά. Μπορεί η τιμή των 19.900 να μοιάζει με κάποιο κόλπο του μάρκετινγκ αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν συμβαίνει. Ο λόγος; Η πληρότητα της βασικής έκδοσης. Η περίπτωση του  Karoq θυμίζει πολύ αυτή του Arona, όχι μόνο γιατί φοράνε τον ίδιο κινητήρα αλλά επειδή και εδώ έχουμε ένα πλούσιο πακέτο βασικού εξοπλισμού που θα πείσει και τον πιο απαιτητικό. Χωρίς σημαντικές ελλείψεις λοιπόν το ολοκληρωμένο SUV της Skoda παίρνει την 2η θέση.

3. Dacia Duster - από 13.910 ευρώ
Ότι με 13.910 ευρώ μπορεί κάποιος να αγοράσει μοντέλο της κατηγορίας των SUV αποτελεί από μόνο του είδηση και θα μπορούσε κάλλιστα να βρίσκεται στην κορυφή. Τι του την στερεί όμως; Τo Dacia Duster έρχεται σε τιμή μικρού αυτοκίνητου και μάλιστα σε βασική έκδοση και σίγουρα αποτελεί δέλαρ, με τον 1600άρη ατμοσφαιρικό κινητήρα βενζίνης που αποδίδει 105 ίππους. Η Dacia όμως εφοδιάζει το SUV μοντέλο της και με τον καινούργιο 1200άρη made in Renault κινητήρα με τιμή εκκίνησης τα 17.300 ευρώ. Καθόλου άσχημα, ακόμα και με αυτή την τιμή θα βρισκόταν μεταξύ της κορυφαίας 3άδας ενώ αξίζει να αναφέρουμε πως από πλευράς εξοπλισμού στέκεται πλέον στο ύψος των περιστάσεων.

Συμπέρασμα: Το Arona και το Karoq διαθέτουν κορυφαίους κινητήρες βενζίνης, πολύ καλό βασικό εξοπλισμό και χαμηλή τιμή εκκίνησης δημιουργώντας έτσι δυο άκρως δελεαστικά πακέτα που τα κάνουν να ξεχωρίσουν από τον ανταγωνισμό. Το Duster προτάσσει την πολύ χαμηλή τιμή έχοντας βασικό εξοπλισμό χωρίς σημαντικές ελλείψεις.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ