Test Συνεργείων
Τι δεν σας έχουν πει
Short Videos

Ο μόνος σταθερός σύντροφος σε όλες μας τις μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, είναι το ηχοσύστημα του και χάρη στην πληθώρα των aftermarket επιλογών, μπορούμε να το φέρουμε ακριβώς στα μέτρα μας για τη δική μας απόλαυση.

Multimedia συνεπιβάτης

Διαβάστηκε από 11842 αναγνώστες - 11/8/2016

Ανεξάρτητα από το μήκος ή τη συχνότητα των διαδρομών που κάνουμε με το αυτοκίνητο, ο μόνος σταθερός σύντροφός μας σε όλες αυτές δεν είναι άλλος από το ηχοσύστημα του. Και χάρη στην πληθώρα των aftermarket επιλογών, μπορούμε σε αντίθεση με όλους τους άλλους επιβάτες να το φέρουμε ακριβώς στα μέτρα μας για τη δική μας απόλαυση.

Όταν εξετάζουμε τη βελτίωση της απόδοσης του ηχοσυστήματός μας, πρέπει πρώτα απ όλα να αποφασίσουμε τι θέλουμε και εάν μας ενδιαφέρει τυχόν μελλοντική επεκτασιμότητα. Ο λόγος είναι ότι όπως και ο κινητήρας του αυτοκινήτου, έτσι και το σύστημα ήχου αποτελείται από μια σειρά εξαρτημάτων που για να αποδώσει σωστά πρέπει να είναι αρμονικά σχεδιασμένο. 

Τα ηχοσυστήματα των αυτοκινήτων αποτελούνται από τρία μέρη: Τις πηγές, τους ενισχυτές και τα ηχεία. Η πληθώρα των εργοστασιακών εγκαταστάσεων και τα πιο οικονομικά συστήματα after market διαθέτουν πηγή και ενισχυτή σε ένα κομμάτι, χρησιμοποιώντας ηχεία είναι πολλαπλών συχνοτήτων.

Οι ακριβότερες λύσεις με την καλύτερη απόδοση είναι οι ξεχωριστοί ενισχυτές και πηγές, όπου αρχίζει να παίζει ιδιαίτερα μεγάλο ρόλο η επιλογή των ηχείων. Τα παραδοσιακά ηχεία δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες ενός τέτοιου συστήματος και προτείνεται η τοποθέτηση με πλήρες σύστημα που περιλαμβάνει ξεχωριστά tweeter, woofer και ηχεία για σωστή απόδοση σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων.

Δε χρειάζεται υποχρεωτικά να προβείτε σε πλήρη αντικατάσταση του συστήματος, καθώς απλά και μόνο η αντικατάσταση των ηχείων με άλλα καλύτερης ποιότητας θα φέρει αισθητή διαφορά στην πιστότητα, με το επόμενο βήμα να είναι η αλλαγή της πηγής με μια καλύτερη.

Σε περίπτωση που αποφασίσετε να προβείτε σε πιο ολοκληρωμένες λύσεις, καλό είναι να απευθυνθείτε σε ένα εξειδικευμένο κατάστημα, που θα κάνει μελέτη ανάλογα με τις απαιτήσεις και το αυτοκίνητό σας. Οι έμπειροι εγκαταστάτες όχι μόνο θα σας οδηγήσουν στο σωστό σχεδιασμό του συστήματος, αλλά θα φροντίσουν η εφαρμογή του να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς η θέση των ηχείων και η χωροταξία των καλωδιώσεων έχουν εξαιρετικά μεγάλη σημασία τόσο σε θέματα ακουστικής όσο και παρεμβολών. 

Ακόμα, θα φροντίσουν ώστε η συνδεσμολογία να μην είναι μόνιμη, αλλά να επιτρέπει π.χ την αφαίρεση της εταζέρας σε περίπτωση που χρειαστείτε παραπάνω χώρο για κάποια μεταφορά. Όσο αυξάνουν τα εξαρτήματα που προσθέτουμε, τόσο αυξάνονται και οι απαιτήσεις τους για ηλεκτρική τροφοδοσία. 

Πριν προβείτε στην αγορά, μελετήστε όχι μόνο τα τεχνικά χαρακτηριστικά απόδοσης αλλά και τις απαιτήσεις τους σε ρεύμα, καθώς σε περιπτώσεις μεγάλων εφαρμογών θα χρειαστεί η τοποθέτηση δεύτερης μπαταρίας και ξεχωριστού κυκλώματος φόρτισης, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε στο έπακρο το νέο σας ηχοσύστημα χωρίς να κάνετε το αυτοκίνητό σας... ακίνητο.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ακολουθήστε το Αutoagora στο Google News. Bρείτε όλες τις ειδήσεις

Σχετικες επιχειρησεις