Εύκολα και γρήγορα..του κουτιού!

Διαβάστηκε από 6395 αναγνώστες - 3/8/2017

Εξαφάνισε βαθουλώματα και γρατζουνιές χωρίς να εξαφανίσεις και το μισθό σου. Δες τώρα P.D.R, Car wrapping και Detailing και το μυστικό της επιτυχίας

Μικρές γρατζουνιές από τα στενά δρομάκια της πόλης, βαθουλωματάκια από βιαστικά παρκαρίσματα, θαμπώματα από τους καθημερινούς ρύπους, μέχρι και «στάμπες» από κοτσουλιές, αποτελούν σχεδόν αναπόφευκτες ζημιές για κάθε αυτοκίνητο. Κι ακριβώς επειδή όλα αυτά δεν είναι ιδιαίτερα εμφανή, ώστε να μας ανησυχήσουν, οι περισσότεροι παραμελούμε να τις διορθώσουμε και όταν μαζεύονται, φυσικά το κόστος επισκευής αυξάνεται.
 
Μην αφήνεις μικρογρατζουνιές και βαθουλώματα να αδικούν το αμάξι σου

Οι γρατζουνιές, οι στάμπες και τα βαθουλώματα είναι τα πρώτα πράγματα που θα κοιτάξει κανείς όταν θα θελήσουμε να μεταπωλήσουμε το αυτοκίνητό μας. Συχνά μάλιστα, η αξία που θα «πιάσει» σε μία τέτοια περίπτωση, εξαρτάται εξίσου από την εμφάνιση, όσο και από τα χλμ που έχει διανύσει ή την κατάσταση των μηχανικών του μερών. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι είναι προς δικό μας όφελος να διατηρούμε το αυτοκίνητο μας σε καλή κατάσταση ώστε να ανεβάσουμε την μεταπωλητική του αξία όταν φτάσει αυτή η ώρα.
 
Η επαναφορά του αμαξώματος στην εργοστασιακή του κατάσταση διατηρεί και την παθητική του ασφάλεια. Επίσης, ο βιολογικός καθαρισμός συμβάλει στην υγεία όλων όσων επιβαίνουν στο αυτοκίνητο, καθώς απομακρύνει δυσωδίες και σκόνες που μπορεί να επηρεάσουν την υγεία. Κάτι πολύ σημαντικό για οδηγούς με μικρά παιδιά ή κατοικίδια ζώα.


P.D.R , Car Wrapping και το Detailing. Ποιο χρειάζεσαι και πότε;
Τι είναι το P.D.R.;
-Σημαίνει: Μικροεπισκευές χωρίς βαφή
-Δηλαδή: Mέθοδος επαναφοράς βαθουλωμάτων στην χτυπημένη επιφάνεια του οχήματός χωρίς χρήση παραδοσιακών μεθόδων επισκευής (π.χ. στοκάρισμα, τρίψιμο, βάψιμο, γυάλισμα). Είναι κατάλληλο κυρίως σε περιπτώσεις βαθουλωμάτων μετά από μία ισχυρή χαλαζόπτωση ή από παρκάρισμα. Για την επισκευή χρησιμοποιούνται ειδικά εργαλεία από εκπαιδευμένους τεχνίτες, οι οποίοι εξαφανίζουν τη λακκούβα μέσα σε λίγο χρόνο. Ο τεχνίτης, με ειδικό φωτισμό, τοποθετεί το κατάλληλο εργαλείο εσωτερικά ή εξωτερικά του χτυπήματος με ακρίβεια και πιέζοντάς το, το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση, χωρίς να προκληθεί ζημιά στο χρώμα. Η όλη διαδικασία διαρκεί από 10 λεπτά έως και 2 ώρες.

Τι είναι το Car Wrapping;
-Σημαίνει: Αλλαγή χρώματος αυτοκινήτου
-Δηλαδή: Πρόκειται για αλλαγή χρώματος αυτοκίνητου με τοποθέτηση ειδικών αυτοκόλλητων μεμβρανών από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Αποτελεί μία τεχνική που κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος παγκοσμίως καθώς δίνει την δυνατότητα να αλλάξουμε το χρώμα του αυτοκινήτου μας  ή της μοτοσυκλέτας μας μέσα σε λίγες ώρες. Είναι ενδεικτικό, ότι πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, παράγουν ματ εκδόσεις των μοντέλων τους χρησιμοποιώντας την τεχνική του Car Wrapping.

Τι είναι το Detailing;
-Σημαίνει: Περιποίηση αυτοκινήτου
-Δηλαδή: Καλλωπισμός του οχήματός μας εσωτερικά και εξωτερικά με χρήση αξεσουάρ και χημικά προϊόντα. Υπάρχουν δύο ειδών περιποιήσεις αυτοκινήτου: η εσωτερική και η εξωτερική (κινητήρα, αμάξωμα) και πραγματοποιούνται με ειδικά εργαλεία, αξεσουάρ και χημικά προϊόντα. Στην χώρα μας ωστόσο το Detailing έχει αναπτυχθεί μόνο τα τελευταία χρόνια αλλά ομολογουμένως ο κόσμος εμφανίζει μια ραγδαία αύξηση ενδιαφέροντος τόσο για προϊόντα και τεχνικές όσον αφορά και την εξειδικευμένη περιποίηση αυτοκινήτου.
 
 
Η μισή επιτυχία είναι στα χέρια του –σωστού-  μάστορα
 
Εφόσον όλες οι εργασίες του φανοποιείου επηρεάζουν την ασφάλεια και την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου, είναι προφανές ότι πρέπει να προσέξουμε πολύ σε ποιόν επαγγελματία του χώρου θα απευθυνθούμε. Είναι σοφό να κάνουμε μια καλή έρευνα αγοράς, να λαβαίνουμε υπόψη τη φήμη ενός συνεργείου και να επιλέγουμε συνεργεία που αποδεδειγμένα μπορούν να μας δώσουν το καλύτερο αποτέλεσμα. Πολλά φανοποιεία έχουν πλέον και επίσημα websites στα οποία παραθέτουν δείγματα της εργασίας τους. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε μια έρευνα και να δούμε ποιο δείγμα εργασίας ικανοποιεί καλύτερα τις ανάγκες μας.


Επώνυμα και ποιοτικά υλικά για εγγυημένο αποτέλεσμα
 
Διασφαλίζω ότι θα χρησιμοποιηθούν επώνυμα και ποιοτικά υλικά
Είναι σημαντικό να συζητήσουμε καλά με τον φαναρτζή πριν προχωρήσει τις εργασίες και να τον ρωτήσουμε το κόστος της επισκευής, αλλά και το τι υλικά και τεχνικές θα χρησιμοποιηθούν, ώστε να γνωρίζουμε πλήρως το τι ακριβώς πληρώνουμε.
Επίσης θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι τυχόν μικροεπισκευές που θα προκύψουν στα πλαίσια της βαφής ή κάποιας άλλης παρεχόμενης εργασίας, περιλαμβάνονται στο κόστος των υπηρεσιών που έχουν συμφωνηθεί και δεν επιβαρύνονται με πρόσθετο κόστος.

Πριν λοιπόν, απορρίψεις την επίσκεψη σε φανοποιείο ως ακριβή, σκέψου καλύτερα. Η καλή συντήρηση του αμαξώματος, του χρώματος και γενικώς της εμφάνισης του αυτοκινήτου συμβάλει στη μεγαλύτερη ασφάλεια και μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου. Πριν επιλέξεις φανοποιείο ενημερώσου σωστά για τις υπηρεσίες που μπορεί να σου προσφέρει και επέλεξε σωστά τον επαγγελματία που θα σου προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες και θα σε κάνει να χαίρεσαι που θα βλέπεις το αυτοκίνητό σου «σαν καινούργιο»!
 
 

Σχετικες επιχειρησεις